Hlavní obsah

Následky srpnových povodní pomáhají napravit i firmy z Vysočiny

Novinky, Dana Sládková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to již čtyři měsíce, co Liberecko postihla ničivá povodeň. Její následky budou lidé likvidovat ještě hodně dlouho. Pomáhají při tom rovněž firmy z Vysočiny.

Foto: Dana Sládková

Akce Regionální rady odborových svazů kraje Vysočina u zdárného konce!

Článek

Jedním z postižených objektů je i Domov pro mentálně postižené osoby v Raspenavě, který při povodni přišel o kompletní zařízení svých kanceláří a technické zázemí ubytovacích prostor pro své klienty.

Regionální rada odborových svazů iniciovala akci na pomoc právě tomuto zařízení. Do akce se aktivně zapojily firmy - Kronospan Jihlava, který věnoval materiál na výrobu nábytku, Jitona Třebíč poskytla své výrobní prostředky a prostory, Hranipex Humpolec daroval olepovací hrany k výrobě potřebného nábytku.

Řada zaměstnanců Jitony v Třebíči pak ve svém volném čase a zcela zdarma tento nábytek vyrobila. Finální montážní práce provedla 26. a 27. listopadu skupina zaměstnanců Jitony a předseda ZO Kronospan Jihlava.

Souběžně s touto akcí proběhla i dobrovolná finanční sbírka mezi Základními organizacemi odborů a zaměstnanci některých firem. Svými dary přispělo 6 základních organizací: I Energo Třebíč, E.ON. Třebíč, Nápojová technika Chotěboř, Bosch Diesel I., Bosch Diesel II., OVD Jednota Havlíčkův Brod, kolektiv zaměstnanců Plesu Polná a rodina Riedlova z Jihlavy. Celková částka 32 000 Kč byla předána Domovu v Raspenavě.

Díky všem jmenovaným má Domov v Raspenavě ke své náročné práci opět potřebné podmínky.

Reklama

Výběr článků

Načítám