Hlavní obsah

Násilníci s plynovou pistolí přepadli hernu. Když plánovali další lup, byli zadrženi

Novinky, Milan Haluška

Zásahová jednotka zadržela tři muže, kteří v sobotu 21. prosince přepadli jednu z heren v ulici U Lesa v Karviné-Ráji. Zadrženi byli ve chvíli, kdy se chystali přepadnout další hernu, tentokrát v Českém Těšíně.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Trojici mužů ve věku 19 let a 32 let bylo prokázáno, že 21. prosince 2013 přijeli osobním vozidlem brzy ráno k herně na ulici Dačického v Karviné.

„Podle dohodnutého plánu jeden z nich, devatenáctiletý mladík, šel zjistit, jestli je příhodná chvíle k provedení přepadení. Po obhlídce zjistil, že herna není vhodná, tudíž společně odjeli do karvinské městské části Ráj. Vozidlo přistavili na ulici U Lesa a plán byl stejný. Jeden z mladších pachatelů si prohlédl místní hernu a šel své kumpány informovat. Druhý devatenáctiletý mladík byl maskován kuklou a měl plynovou pistolí v ruce. V herně mířil na obsluhu a požadoval vydání peněz. Žena ze strachu o svůj život pachateli vydala bezmála 247 000 Kč na hotovosti,” informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Při dalším plánu spadla klec

O pár dní později se připravovali k přepadení jedné z heren v Českém Těšíně. Loupež měla být provedena totožným způsobem jako ta předchozí. Příjezd k objektu osobním vozidlem, obhlídka a přepadení pomocí plynové pistole pod rouškou maskování.

"V tu dobu násilníci už byli v hledáčku karvinské kriminálky. Ještě v karvinských ulicích, před odjezdem do Českého Těšína, byli zadrženi policisty Zásahové jednotky Moravskoslezského kraje Ostrava," doplnila mluvčí s tím, že proti všem třem pachatelům po zadržení a provedených výsleších policejní komisař zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže ve stádiu dokonaném, pokusu i přípravy formou spolupachatelství.

Na skupinu pachatelů byl podán návrh na jejich vazební stíhání, kterému soudce vyhověl a všechny poslal do vazební věznice. Nejstarší z trojice byl přitom v minulosti již osmkrát odsouzen pro různou majetkovou a násilnou trestnou činnost. Oba mladíci v minulosti soudně trestáni ještě nebyli.

Reklama

Výběr článků

Načítám