Hlavní obsah

Napětí i tajemství slibuje česká premiéra thrilleru Mindgame – Líbezné vyhlídky

Novinky, Jaroslav Štěpaník
Aktualizováno

Divadelní společnost StageArtCz uvede v premiéře 13. a 14. dubna thriller scenáristy a dramatika A. Horowitze. Odehraje se v Divadle Bolka Polívky, v jehož spolupráci představení vzniká.

Foto: archív

Plakát k premiéře

Článek

Že z těch „Líbezných vyhlídek“, jak už plyne z žánru, bude možná diváka spíš mrazit, poodhaluje dramaturg Jan Krupa.

„Nechci divákům něco prozradit dopředu, asi všichni vědí, jak je to u thrilleru nebo detektivky důležité – předem prozrazená detektivka je přece jeden z nejznámějších vtipů. Můžeme však říci, že Líbezné vyhlídky mají ke svému malebnému názvu daleko – jde o psychiatrickou léčebnu, detenční zařízení pro masové vrahy, kam přichází novinář Mark Styler s přáním napsat svůj další detektivní román.“

Styler si přeje hovořit s jedním z nechvalně proslulých obyvatel léčebny, o svolení žádá ředitele zařízení, podivínského doktora Farquhara. Karty jsou rozdány, jak ale zamíchány se divák snadno v průběhu napínavého děje nedoví.  

„Divadelní thriller je napsán tak kvalitně, že se v něm dají nalézt paralely s tématy celé řady autorů kriminálních románů nebo známých filmů, ať už je to Hitchcockovo Psycho nebo třeba Mlčení jehňátek,“ naznačil režisér, současně zakladatel divadelní společnosti StageArtCz Petr Halberstadt.

Společnost StageArtCz vznikla v roce 2015, zaměřuje se na produkci a realizaci divadelních inscenací, zastupování autorských práv a organizaci společenských eventů. Při výběru repertoáru považuje za nejdůležitější atraktivní příběh, jehož ztvárnění se pojí s autentickým hereckým projevem.

Vychází z anglosaského divadla, v českých premiérách uvádí tituly, které se svými tématy dotýkají každého z nás. Cílem je poskytnout publiku mimořádný zážitek, umět ho zaujmout, inspirovat a v neposlední řadě i dobře pobavit.

Domovskou scénou je Divadlo Bolka Polívky. StageAretCz tu má za sebou již tři úspěšné české premiéry, s nimiž sklízí pozitivní odezvu i na zájezdových představeních. Nová inscenace slibuje divácký zážitek, který by měl navázat na úspěch předchozích inscenací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám