Hlavní obsah

Nalezený granát zlikvidoval pyrotechnik na místě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

O likvidaci granátu z druhé světové války na místě jeho nálezu u Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku z bezpečnostních důvodů rozhodl v pondělí 6. března policejní pyrotechnik.

Foto: Policie ČR

Nalezený granát z druhé světové války.

Článek

„Dnes ráno krátce před půl devátou byl řízený odpal úspěšně ukončen. Nedošlo ke zranění osob ani k žádné škodě na majetku,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

V pondělí odpoledne krátce před pátou hodinou přijali policisté na linku 158 oznámení od dvacetiletého muže, který našel za Ostrožskou Lhotou nevybuchlou munici.

„Místo zajistili policisté z Uherského Ostrohu a vyčkali na příjezd policejního pyrotechnika z expozitury Frýdek-Místek. Ten po bližším ohledání zjistil, že se jedná o granát vzor 34 z  druhé světové války a nemá pojistku. Proto z bezpečnostních důvodů rozhodl o likvidaci na místě v ranních hodinách. Policisté místo nálezu celou noc střežili, aby se k němu nedostaly nepovolané osoby,“ popsala událost policistka.

Oznamovatel se podle policejní mluvčí zachoval velmi správně, s nalezenou municí nemanipuloval a ihned informoval Policii ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám