Hlavní obsah

Nádvoří dobříšského zámku v sobotu zaplní milovníci ryb

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

V sobotu 6. srpna zaplní nádvoří dobříšského zámku prodejci, vystavovatelé, kuchaři a rybáři, neboť zde budou po celý den probíhat Rybí hody. Akci pořádá Lesní a rybniční správa Zbiroh spolu se správou zámku Dobříš a tato zajímavá a netradiční akce se zde letos uskuteční poprvé.

Foto: Michaela Rozšafná

Veřejné akce, které zámek Dobříš pořádá, se těší hojné návštěvnosti

Článek

„Nápad uspořádat Rybí hody se zrodil při konání loňského jubilejního desátého ročníku Svatováclavských slavnosti na zámku Dobříš,“ říká asistentka ředitele dobříšského zámku Renata Semová.

Akce je určena pro širokou veřejnost, rodiny s dětmi, milovníky ryb a rybích výrobků a především pro rybáře. „Účelem hodů je také podpořit  zdravou výživu obyvatel a zvýšit konzumaci ryb a rybích výrobků,“ dodává Renata Semová. Podle jejích slov je o akci již nyní velký zájem a s prodejem živých ryb se počítá také na letošních Svatováclavských slavnostech.

Přehlídky rybolovných technik, výstavy, prodej i ukázky zpracování ryb odstartují na nádvoří zámku o jedenácté hodině dopolední. Návštěvníci si budou moci během Rybích hodů popovídat s odborníky na téma rybí kuchyně. U stánků bude mít navíc každý možnost zakoupit si živé, okrasné, uzené, smažené i pečené ryby.

Ochuzeni nebudou ani ti, kteří rybí pokrmy ve svém jídelníčku nepreferují. Během celého dne budou návštěvníkům poskytovat svůj sortiment zaměstnanci z Pekařství a cukrářství Jarolímek, občerstvení na akci zajistí také Slovanka Dobříš.

Rybí hody návštěvníkům zpříjemní rovněž bohatý kulturní program. V rámci akce na nádvoří zámku vystoupí folková a country kapela Z Vršku či heligonkář Jan Kotrbáček. Pro nejmenší pak budou připraveny různé zábavné hry a soutěže. Vstupné na nádvoří zámku, kde celá akce proběhne, bude po celý den zdarma. Během slavnosti budou na zámku Dobříš přístupné všechny prohlídkové okruhy za klasické vstupné.

„Návštěvníci nepřijdou kvůli akci o možnost podívat se na prohlídku zámku, zavítat na expozici Dobříšské přízraky či do obrazové galerie JCM. Po celý den bude rovněž otevřen Francouzský park, výstava historických motocyklů i místní restaurace,“ dodala Renata Semová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám