Hlavní obsah

Nádražní ulice v Ostravě bude opět průjezdná. Skončila II. etapa rekonstrukce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skončila rekonstrukce důležité dopravní tepny v centru Ostravy. Probíhala ve dvou etapách. První skončila v prosinci 2015 a týkala se úseku od ulice 30. dubna po ulici Stodolní. II. etapa začala v dubnu 2016. Zahrnovala úsek od ulice Stodolní po ulici 28. října a byla dokončena 30. listopadu 2016.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.12.2016 Rekonstrukce Nádražní ulice byla ukončena.

Článek

V pátek 9. prosince v 10.00 se sešli u zastávky tramvají Elektra zástupci Magistrátu města Ostravy, Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz spolu s realizovateli stavby, firmami STRABAG a. s. a STASPO, společnost s r. o.

Za dobrou práci na rekonstrukci firmám poděkoval investiční náměstek primátora města Ostravy Břetislav Riger a starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petra Bernfeldová. Oba také poděkovali občanům za trpělivost při rekonstrukci v obou etapách. O náročné práci pohovořil ředitel odštěpného závodu Ostrava, Morava-Sever firmy STRABAG a. s. Jiří Malík.

„Rekonstrukcí jsme řešili havarijní stav sítí. Zmodernizovali jsme část centra města a zklidnili dopravu v této lokalitě. Na Nádražní nemusíme po této rekonstrukci v takovém rozsahu sahat desítky let," řekl mimo jiné Břetislav Riger.

Celkové náklady akce jsou 171,5 miliónu korun s DPH. I. etapa rekonstrukce ulice Nádražní byla financována z dotací EU, a to ve výši 55,64 miliónu korun, rozdíl byl uhrazen z rozpočtu města.

Celou stavbu realizovala firma STRABAG a. s. společně s firmou STASPO spol. s r. o. Firma STRABAG zajišťovala veškeré povrchy komunikací včetně výměny tramvajových kolejí a firma STASPO provedla kompletní rekonstrukci vodovodu a kanalizace na ulici Nádražní. Současně RWE provedly rekonstrukci plynovodu ve vymezeném úseku obou etap.

„Jsem rád, že v Ostravě přibude další moderní nástupiště, které kromě zvýšeného komfortu a bezpečí přinese i nové možnosti dostat se do centra města pro handicapované cestující,” konstatoval předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Auta nově otevřený úsek projedou v sobotu 10. prosince po šesté hodině ráno. Protože ke kolaudaci dojde až o týden později, budou v úseku pro veřejnost umístěny tabule s výzvou, aby veřejnost dbala zvýšené pozornosti při pohybu v této části města.

Součástí rekonstrukce byla také zastávka tramvají Elektra, která začne veřejnosti sloužit o půlnoci ze sobory na neděli s termínem spuštění nového jízdního řádu, a to 11. prosince v 00:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám