Hlavní obsah

Nádherná akce pro všechny vodomily v Nymburce

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 4. do neděle 6. května pořádá zkušený organizátor v oblasti turistického ruchu Pavel Hlaváč (Technické služby Milovice) již 6. ročník akce Lodě na Labi, který je opět zaměřen na využití naší největší řeky Labe k vodní dopravě, a to zejména k vodnímu turismu.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Na Labi u „kamenného“ mostu v Nymburce, jen pár kroků z centra města, bude vybudované přístaviště, kde se v průběhu tří dnů představí dvě desítky různých plavidel – od výletních jachet, přes rychlé čluny až po služební čluny Policie ČR a HZS Středočeského kraje.

V pátek je program určen pro děti z mateřských a základních škol. Od 10 do 15 hodin uvidí ukázky člunů na řece a budou mít možnost se svézt na výletní lodi Blanice.

V sobotu a v neděli v průběhu dne (10 – 17 hodin) opět proběhnou ukázky rychlých člunů, vodního lyžování, plavby na konferenční a výletní lodi Jan Plezier, jež bude sloužit rovněž jako restaurační a zahraje na ní muzika, a na výletní lodi Blanice. Připluje loď Povodí Labe, na níž je výstava o údržbě vodní cesty na Labi, Ředitelství vodních cest ČR připravilo výstavu o výstavbě přístavišť na Labi.

Na břehu budou čtyři desítky prodejních stánků s regionálními výrobky, občerstvením a programem pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám