Hlavní obsah

Nadělte (si) pod stromeček větší bezpečí

Novinky, Helena Šebestová

Na adventním věnci jsme zapálili už třetí svíčku, za pár dní je tu Štědrý den a předvánoční shon vrcholí. Možná je čas se na chvíli zastavit a zamyslet se nad tím, jaká smysluplná předsevzetí si dát do roku 2018.

Foto: archiv Sebeobrana Praha, z.s.

SEBEOBRANA - Nebuďte snadnou obětí

Článek

Přestat po Novém roce konečně kouřit nebo se začít zbavovat nadbytečných kil jsou jistě chvályhodné plány, ale právě ve vánočním čase, kdy se naše pozornost zaměřuje na naše nejbližší a pohodu v rodinném kruhu, je dobré si uvědomit, co je pro nás opravdu důležité. A jistě mezi ty hlavní priority patří bezpečí nás samých, členů rodiny i blízkých přátel.

Podpořit ho lze mnoha způsoby a patří k nim mimo jiné trénink obranných technik. Kurzy sebeobrany z vás zajisté neudělají "Ramba", ale mohou vám pomoci snížit riziko napadení a naopak zvýšit vaše šance ubránit se, když k němu dojde. 

Od ledna začíná nový základní kurz sebeobrany pro začátečníky na Praze 10. Organizuje ho Sebeobrana Praha, ve které působí zkušení, certifikovaní trenéři sebeobrany. A když se přihlásíte do 23. prosince, získáte jako bonus knihu o sebeobraně, jejímiž autory jsou dva hlavní představitelé Sebeobrana Praha, z. s. Do roku 2018 tak můžete vykročit s jistotou, že jste připraveni udělat něco pro své bezpečí, rozvoj svých dovedností a konec konců i pro zlepšení své fyzické i psychické kondice.

„Cvičenec sebeobrany zná limity svých schopností, uvědomuje si vztah mezi příčinou a důsledkem chování v sebeobranné situaci, což mu v mnoha situacích pomáhá udržet si ´chladnou hlavu´. Naučí se, jak nebýt snadnou obětí, a to se může hodit i v běžném životě, kdy řešíme i jiné konflikty než ty fyzické,” uvedl hlavní instruktor a jednatel Sebeobrana Praha z. s., vedoucí oddělení úpolových sportů a garant výuky bojových sportů na UK FTVS Radim Pavelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám