Hlavní obsah

Nadační fond na podporu vážné hudby zve na Vánoční varhanní koncert

Novinky, Zuzana Rožková

Před první adventní nedělí se v Chrámu Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze rozezní varhany doprovázené trubkou

Foto: Zuzana Rožková

Oltář v Chrámu Panny Marie Sněžné

Článek

Nadační fond na podporu vážné hudby pořádá v sobotu 27. listopadu od 16.00 hodin historicky již druhý Vánoční  varhanní koncert v Chrámu Panny Marie Sněžné, Jungmannovo náměstí, Praha 1. 

Při koncertu se představí stipendista fondu, varhaník Přemysl Kšica, který studuje hru na varhany ve Stuttgartu. Pro letošní předvánoční vystoupení si tento mladý umělec pozval jako hosta trumpetistu Miroslava Smrčku. Spojení malebného zvuku varhan a hlaholící trubky je kombinace, která jistě návštěvníky koncertu upoutá a věříme, že také potěší. 

Lahůdkou bude Improvizace na adventní téma Přemysla Kšici. Právě za improvizaci obdržel letos na podzim Přemek ocenění na tradiční soutěži varhaníků v Opavě, takže se posluchači určitě mají na co těšit.

Po skončení vánočního koncertu nadační fond pořádá pokračovací akci listopadového podvečera, kterou bude aukce uměleckých předmětů a artefaktů. Po celý uplynulý  týden již probíhala v sídle nadačního fondu inspirativní výstavka a náhledová ochutnávka, neboť  pro tuto příležitost  je aukční nabídka děl různých autorů skutečně pestrá. Aukční katalog je k nahlédnutí na webu nadačního fondu www.nfpodporahudby.cz  

Večerem hosty a licitující dobrodince provede osvědčený a populární Ota Kovařík, jemuž se jistě podaří oslovit nejen srdce, ale i peněženky  účastníků aukce, aby tak přispěli k dobré věci.

Aukce uměleckých předmětů a artefaktů se uskuteční od 18.00 hodin v Klubu jezuitské rezidence v Ječné ulici 2, Praha 2. Výtěžek z této akce Nadační fond na podporu vážné hudby použije na poskytnutí finančního příspěvku pro některého ze schválených mladých umělců, kteří budou studovat vážnou hudbu v zahraničí v nadcházejícím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám