Hlavní obsah

Nadace Život je dar opět pomohla zlínské onkologii

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci Nadačního fondu Život je dar již počtvrté předali výtěžek z benefičních akcí Komplexnímu onkologickému centru Krajské nemocnice T. Bati. V letošním roce se jedná o 379 905 korun, celkově již nadace za pouhé čtyři roky přispěla neuvěřitelnou částkou 1 271 503 korun.

Foto: Adéla Čuříková

Zástupci nadace s ředitelem KNTB MUDr. Radomírem Maráčkem, primářem onkologie MUDr. Milanem Kohoutkem a vrchní sestrou Bohumilou Vojtovou.

Článek

Filozofie Nadačního fondu Život je dar je vlastně jednoduchá. Pojďte si zasportovat, pobavit se, zapojit se do různých aktivit – a tím pomůžete zlínské onkologii. 20. ledna 2018 se tak stalo na mnoha místech ve Zlíně.

„Letos jsme přišli s několika novinkami, například charitativním fotbalovým turnajem v sálové kopané, do kterého se zapojili i hráči z týmu Fastav Zlín, přednáškami různých odborníků a vyvrcholením všech aktivit byl nově benefiční ples,” uvedl zástupce nadace Adam Bastl a dodal, že všichni vystupující se vzdali svých honorářů právě ve prospěch nadačního fondu.

„Jsme rádi, že se lidé zapojují a snaží se pomoci. Letošní rok byl pro nás obzvlášť výjimečný, protože jsme překonali hranici jednoho miliónu korun.”

Finance z letošního ročníku akce přispějí na nákup polohovacího stolu pro onkologické pacienty. Stůl umožňuje automatickou korekci polohy pacienta tak, aby ozáření bylo co nejpřesnější.

„Umožňuje ozáření s přesností na milimetry s minimálním postižením okolní tkáně,” upřesnil primář Onkologického oddělení KNTB MUDr. Milan Kohoutek.

„Jsme rádi a děkujeme za každý příspěvek, který nám pomůže zkvalitnit léčbu i prostředí pro pacienty. A částka, kterou se nadačnímu fondu Život je dar povedlo za ty čtyři roky vybrat, je neuvěřitelná,” dodal primář zlínské onkologie.

Reklama

Výběr článků

Načítám