Hlavní obsah

Náchod čekají o víkendu dopravní komplikace, největší v sobotu

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město před polskými hranicemi na mezinárodní silnici E67 čekají o víkendu velké dopravní komplikace. Největší už zítra dopoledne kdy přes Náchod běžně projíždí obrovské množství automobilů. Situaci ale tentokrát výrazně zkomplikuje výměna živičného krytu v prostoru kruhového objezdu U Slávie.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Kruhový objezd v Náchodě U Slávie čeká zítra zatěžkávací zkouška. Značky a zátarasy jsou připravené už dnes večer.

Článek

Zhoršení dopravní situace začalo už v pátek 10. prosince za soumraku, kdy pracovníci dodavatelské firmy skládali z přepravníku za plného provozu obrovský stroj na frézování starého asfaltu.

Komplikace může paradoxně odvrátit vánice

"Pokud nepřijde mráz nebo velké přívaly sněhu, rekonstrukce křižovatky se uskuteční," potvrdila tisková mluvčí radnice Nina Adlof.

Dodala, že se vedení města naštěstí úspěšně pokusilo odvrátit původní záměr dodavatele začít s frézováním už v pátek. "Zavřít kruhový objezd v pátek? To by byla naprostá katastrofa," doplnil místostarosta Tomáš Šubert.

Rekonstrukce se musí uskutečnit velmi rychle. Původní plány pracovat v průběhu dvou víkendů zhatilo minulý týden počasí - i uprostřed města se tvořily hluboké sněhové jazyky.

Dopoledne frézovat, odpoledne asfaltovat

V sobotu bude opravena první část kruhového objezdu, v neděli druhá. Vždy dopoledne fréza odstraní starý asfalt a odpoledne bude položen nový.

Dopravu budou v průběhu dne řídit pracovníci dodavatelské firmy, kteří by na rozdíl od semaforů měli reagovat na aktuální dopravní situaci. Semafory jejich práci převezmou pouze v noci.

Reklama

Výběr článků

Načítám