Hlavní obsah

Na Zlínsku hořel rodinný dům, nikdo nebyl zraněn

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu za sto tisíc korun způsobil v sobotu 12. prosince dopoledne požár rodinného domu v Nedašově Lhotě na Zlínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Příčinou jeho vzniku byl podle vyšetřovatele hasičů špatný technický stav spalinové cesty, nikdo nebyl zraněn, “ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Zásluhou včasného zásahu hasičů z Valašských Klobouk a jednotek dobrovolných hasičů z Nedašovy Lhoty a Brumova se podařilo uchránit další hodnoty ve výši 300 tisíc korun.

„Minutu před desátou hodinou dopoledne přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru. Jako první na místě zasahovala domácí dobrovolná jednotka, která zahájila hasební práce přes okno budovy. Po příjezdu dalších cisteren hasiči natáhli další proudy a požár lokalizovali. Ve velmi zakouřených prostorách zasahovali pouze v dýchací technice,“ popsal jejich počínání Pavel Řezníček.

Po odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace hasiči částečně rozebrali stropní konstrukce a dohašovali skrytá ohniska.

„Rychlým zásahem zabránili, aby se plameny rozšířily na střechu rodinného domu. Hasiči prostory objektu zkontrolovali termokamerou. Po vyloučení opětovného rozhoření ohlásil velitel zásahu v 12:38 hodin celkovou likvidaci události,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám