Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku pod Brdy budou děti hledat ukryté pohádky

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Mníšek pod Brdy má stále otevřeno a zve do svých bran malé i velké návštěvníky. O víkendu 12. a 13. října a také 19. a 20. října chystá pro rodiny s dětmi prohlídky Cesta za pohádkou. Dospělí se při prohlídce zámeckých okruhů vrátí v čase do období první republiky. Otevřeno je denně, mimo pondělí.

Foto: Anna Čelouchová

Zámek Mníšek pod Brdy má otevřeno stále a připravuje programy pro velké i malé návštěvníky.

Článek

Na prohlídce Cesta za pohádkou budou děti pátrat a hledat ukryté pohádky. Pohádky k nám zavítaly na návštěvu a rozhodly se hrát si s dětmi na schovávanou. V každém zámeckém pokoji se jedna z nich ukryla, a aby to pro děti nebylo úplně těžké, zanechala pro ně nápovědu - předmět, který pochází z pohádky. Děti budou na začátku prohlídky postaveny do role detektivů.  

V každé místnosti pak budou pátrat nejprve po indiciích a podle nich hádat, jaká pohádka se jim tam schovala. Pokud všechny odhalí, na konci budou po zásluze odměněni malou sladkostí. I pohádková průvodkyně dětem poradí a pomůže, když hned nebudou vědět odpověď. Kdo kouřil kouzelnou dýmku nebo jezdil na jelenovi? Kdo bydlel ve mlýně a kdo musel zametat kolem kamen? A kdo měl zlou macechu? Znáte odpověď na všechny otázky?  

Kdo se nebojí vstoupit do tajemného Kouzelného sklepení, toho čeká točité schodiště do neznáma, kniha hříchů kolem které musí projít a potom hned čert se svítivýma očima. No ale dost strašení! Čert je hodný a jmenuje se Brdík. Ani malé děti se ho nemusí bát a říkají mu Brdečku. I jeho kamarádka ježibaba je milá. Dokonce je to bývalá miss! A co teprve princezna, anděl a víly, to jsou moc hodné pohádkové bytosti. Zavítejte s dětmi i do tohoto pohádkového světa, jistě se jim tam bude líbit!  

Rádi přivítáme i dospělé milovníky historie. Stále, a to nejen o víkendech, nabízíme dva prohlídkové okruhy, bohatě zařízené drahocenným nábytkem, obrazy i porcelánem. Na první trase jsou k vidění reprezentační místnosti zámku, mezi nimi i cenná kaple sv. Serváce, dále jídelny, salónky, knihovna či pracovna.  

Na druhém okruhu navštívíte soukromé pokoje posledních zámeckých pánů, rodiny Kastů. Nahlédnete do ložnic, koupelen, dětského i hostinského pokojíčku. Trasy na sebe navazují a celý zámek můžete pohodlně projít během hodiny a deseti minut.  

Otevřeno bude mít zámek i v pondělí 28. října, kdy je státní svátek, a přichystal si pro rodiny s dětmi novou prohlídku nazvanou Putování za zámeckými skřítky. Seznámíte se s různými druhy skřítků, a to nejen v tento den, ale i ve dnech následujících, kdy budou mít děti školou povinné s netrpělivostí očekávané podzimní prázdniny.

V sobotu 26. října navíc chystáme oblíbené Podvečerní prohlídky s andělem a bílou paní. Na všechny dětské prohlídky je potřebná rezervace na telefonním čísle 318 590 261.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám