Hlavní obsah

Na zámku v Doudlebách nad Orlicí startuje další ročník farmářských trhů

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým rokem startuje v neděli 19. ledna na zámku v Doudlebách nad Orlicí i nový ročník farmářských trhů, které si za dobu svého trvání získaly mimořádnou oblibu a jsou velmi hojně navštěvovány.

Foto: Dana Ehlová

I prosincové farmářské trhy spojené s vvánočním jarmarkem navštívilo velké množství lidí.

Článek

V neděli 19. ledna v 10 hodin se tedy letos poprvé otevřou brány areálu zámku v Doudlebách nad Orlicí a farmáři, pěstitelé a řemeslníci z regionu blízkého i vzdálenějšího nabídnou zájemcům široký sortiment svých produktů.

Návštěvníci se mohou těšit na mnoho druhů dobrot, jako třeba voňavé pečivo, včetně výborných frgálů, dále na mléčné výrobky, mezi nimi vyhledávané sýry přímo z farmy, uzeninu z udírny, ryby, med a medovinu, ale také ovoce a zeleninu. V nabídce nikdy nechybí různé druhy koření, léčivých mastí, výrobky z proutí a spousta dalších užitečných výrobků.

Velkou oblibu farmářských zámeckých trhů potvrdil i Petr Dujka, správce zámku a syn majitelky, který o loňských zkušenostech řekl: „Pořádáním jsme takříkajíc vyplnili pole neorané v této části kraje. Trhy se stabilně těší velké oblibě, navštěvují je tisíce návštěvníků a my s nimi budeme počítat i v tomto roce.“

Pevné termíny farmářských trhů jsou už pevně stanoveny na celý rok 2014. Tradičně se konají v neděli a to zhruba v polovině každého měsíce. Pro první polovinu roku platí: 16. února, 16. března, 13. dubna, 18. května a 15. června.  

Reklama

Výběr článků

Načítám