Hlavní obsah

Na zámek Dobříš za Třemi mušketýry. Seznamte se oblíbenými prostory filmařů

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Filmová turistika se v České republice těší velké oblibě. Podívat se na místa, kde pobývaly seriálové či pohádkové postavy, turisty láká. Typickým „filmovým místem“ je také zámek Dobříš – jeho výhodou je fotogeničnost i umístění nedaleko Prahy.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Oblíbeným místem filmařů je také francouzský park u zámku Dobříš.

Článek

Jak jinak využít historický prostor rokokového zámku, než pro výpravný historický seriál? Jedním z působivých míst v České republice, kde se natáčel seriál Tři mušketýři, je také zámek Dobříš. Aktuálně ho v letních měsících vysílá televize Prima.

„Britští producenti vybrali pro záběry tohoto kultovního seriálu jak interiéry, tak exteriéry zámku včetně obou zámeckých parků – francouzského a anglického,“ informovala Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Kromě britského seriálu se na Dobříši natáčela také pohádka Princezna ze mlejna, seriály Expozitura II a Vyprávěj či zahraniční snímky Rytíři ze Šanghaje, Princ a já II., Z pekla, Iluzionista či Last Nights.

Vedle zámku Dobříš se britský seriál o mušketýrech natáčel v České republice také na dalších historických objektech, jako jsou hrady Zvíkov, Točník a Křivoklát, zámky Sychrov, Libochovice, Ploskovice či Kačina nebo v Adršpašsko-teplických skalách.

Potenciál turistické sezóny a aktuálně vysílaného seriálu televize Prima využila k zábavné letní soutěži – každý turista, který navštíví libovolné tři lokace, na nichž se seriál Tři mušketýři natáčel, může vyhrát rodinnou vstupenku na tuzemskou památku či 10 víkendových pobytů s plnou penzí pro celou rodinu na zámku Liblice či Chateau Hostačov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám