Hlavní obsah

Na zahájení lázeňské sezony v Jeseníku zahrají Monkey Business i Adam Mišík

Novinky, Táňa Arťušenková

Také letošní už 172. lázeňská sezona v Priessnitzových léčebných lázní Jeseník odstartuje ve velkém stylu. Mezi 9. až 12. květnem ožijí akcemi centrum města Jeseník i samotné lázně. Premiérově se část programu odehraje ve Smetanových sadech.

Foto: Archiv: PLL Jeseník

Zahájení lázeňské sezony bývá každý rok velkolepé.

Článek

Právě tam se ve čtvrtek 9. května uskuteční Den pramenů s komentovanými vycházkami. Zájemci se dovědí nejednu zajímavost spojenou s jednotlivými lázeňskými prameny.

Nudit se nebude nikdo, v parku je připravena také jízda na koloběžkách, lukostřelba, lesní pedagogika a zahrají Funky Bonkers. Akce začne v 15 hodin u sochy zakladatele lázní Vincenze Priessnitze, který by letos oslavil 220. narozeniny.

Konat se bude rovněž seminář Odkud se v pramenech bere voda? Od 19 hodin se diskuzního panelu Voda a my zúčastní odborníci zabývající se vodou, ale každý trochu z jiné pozice. Řeč bude také o Programu správců místních památek, do kterého se může zapojit veřejnost. V současné chvíli se o některou z místních památek stará 25 správců.

V pátek 10. května začne od 16.30 hodin party na Masarykově náměstí. Zatančí děvčata ze SZUŠ taneční, pestrost dechové muziky představí Dynybyly Band s Funky Bonkers. Večer zazáří především Monkey Business. Kapela rozjede svou show před devátou večerní a kromě písní z loňského alba Bad Time for Gentlemen, nabídne také plejádu starších hitovek. Hlasitou tečku za celým večerem udělají alternativně rockoví Lights Off.

Neodmyslitelný slavnostní pochod Dechového orchestru mladých ZUŠ Jeseník s mažoretkami doprovodí v sobotu 11. května od 13 hodin v jesenických lázních příjezd hostů, mezi nimiž tradičně bude i Vincenz Priessnitz s chotí. Po zahajovacích ceremoniích a svěcení pramenů se dění přesune na hřiště za sanatoriem Priessnitz, kde je připravený program pro děti i dospělé.

Chybět nebudou hry, soutěže a různé atrakce, příznivci kvalitní muziky ocení vystoupení Dixielandu Armády ČR, bluegrassové kapely Wind, revivalu legendárních britských rockerů Queen či osvědčených domácích Yes Blues. Po setmění bude svým hlasem a úsměvem lámat dívčí srdce Adam Mišík.

V neděli 12. května následují odpočinkové lázeňské koncerty skupin Plán B a Down Beat Dixieland Band. Přístupná bude Priessnitzova hrobka a kaple i lázeňská vyhlídka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám