Hlavní obsah

Na Vysoké škole báňské se uskuteční debata s kandidáty do Evropského parlamentu

Novinky, Tomáš Majliš

Ve čtvrtek 27. února v 15.30 budou mít zájemci možnost navštívit na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské v Ostravě přednášku reflektující aktuální dění v EU, po které bude následovat debata s kandidáty do Evropského parlamentu o evropské energetické politice.

Foto: Tomáš Majliš

Debata s kandidáty do Evropského parlamentu

Článek

Přednášku s názvem Rozhodují ti, kteří jsou slyšet povede Radko Hokovský, výkonný ředitele think-tanku Evropské hodnoty, a novinářka Pavlína Kvapilová. Věnovat se budou otázkám rozhodování v EU na příkladu nedávno přijaté směrnice o omezování kouření.

Následující debata kandidátů do Evropského parlamentu se bude rozvíjet v rámci třech okruhů. Prvním okruhem bude možnost oživení uhlíkového trhu a reformování evropských systémů povolenek. Dále se budou kandidáti věnovat otázce, zda je nutné pro soulad ochrany klimatu a energetické politiky stanovit závazné cíle pro jednotlivé členské státy a jestli případně existují dostatečné nástroje k jejich dosažení. Třetí okruh se bude snažit řešit problematiku fragmentace jednotného energetického trhu EU a tomu jak začlenit obnovitelné energetické zdroje do flexibilního, harmonizovaného a soběstačného energetického systému.

Hlavními debatujícími budou Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), Kateřina Konečná (KSČM) a Evžen Tošenovský (ODS). Stejně jako při první debatě, budou mít posluchači možnost pokládat kandidátům dotazy.

Pokud chcete vidět kandidáty v živé debatě na téma evropské energetické politiky, přijďte se 27. února podívat na diskuzi, která vám přiblíží názory a postoje jednotlivých kandidátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám