Hlavní obsah

Na vyhlášené ples za Hanákama do Tovačova

Novinky, Zdena Ludvová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Chestáte se na ples?“ „Máte chuť užit si u nás na Hané dobró zábavu, jak se patři?“ „Vedéte se za Hanákama do Tovačova.“

Foto: Tomáš Brázda
Článek

Členové hanáckého spolku Hatě Tovačov chystají na sobotu 2. února vyhlášený, na tovačovsku oblíbený 23. Hanácké bál. Hosté bálu si mohou přijít zatančit do sportovní haly v Tovačově již od 19.30 hodin. K dobré zábavě určitě přispěje oblíbená hudební skupina Syrinx a krojovaná dechová kapela Věrovanka.

Tovačovští Hanáci vítají tradičně hosty bálu štamprličkou slivovičky a hanáckým koláčkem. Již od podzimu připravují nové taneční programy v krásných hanáckých krojích. Zahájení bálu si nenechají ujít ani děti z tanečního kroužku Hanáček.  Společné vystoupení dětí a dospělých tanečníků v krojích vždy diváky potěší. Stejnou pozornost pořadatelé věnují i přípravě originálního půlnočního překvapení.

Na Hanáckém bále v Tovačově nechybí bohatá tombola, kde najdou přítomní i lakávé dárky štědrých sponzorů, obvyklé občerstvení a v posledních letech oblíbený fotokoutek.

Hanácké bál není jedinou folklorní akcí v Tovačově. V neděli 24. března v 15 hodin se např. v tovačovské sportovní hale potkají na své soutěžní přehlídce Tovačovské fěrtóšek dětské hanácké soubory.

U dětí a jejich rodičů je oblíbená také jarní akce Vynášení Moreny. S ostatními spolky nejen z Tovačova se chtějí Hanáci letos poprvé potkat při soutěži ve vaření guláše. V posledních letech překvapil členy spolku Hatě zájem o sousedské posezení s muzikou. A v parku v ulici Jiráskové plánují letos také Kacení máje.

Reklama

Výběr článků

Načítám