Hlavní obsah

Na visuté hrazdě s akrobaty z UDG

Novinky, Ondřej Smolka

Nové album s názvem Akrobat přijede do valašskomeziříčského M-klubu představit skupina UDG. Od debutového alba už uběhlo osm let, během nichž ve Valmezu zahráli již několikrát. Koncert poprockových melodií z nové desky odstartuje v pátek 16. listopadu ve 20.00 hodin. Jako hosté se publiku představí kapely Nebe a Enter.

Foto: Promo foto UDG

UDG představí svou novou desku Akrobat.

Článek

Poté, co v roce 2004 vydali UDG debutovou desku Ztraceni v inspiracích, začala si skupina budovat slušnou fanouškovskou základnu, zejména mezi mladými posluchači. Jedním z faktorů jsou hlavně poprockové skladby s melodickou chytrostí, textovou bohatostí a příběhy ze života vrstevníků. V současné době patří UDG k nejnavštěvovanějším klubovým kapelám a díky nové desce tomu nebude jinak.

Nové album, které vyšlo na začátku října, vznikalo víc než půl roku pod produkčním dohledem Armina Effenbergera z projektu Cartonnage, díky němuž se konečné vyznění nových písniček zásadně posunulo. Změnil se zvuk i aranže songů, na kterých se podepsala zkušenost a profesionalita producenta.

Autor textů Jugi říká: „Popisují vnitřní pocity lidí v různých životních situacích. Tyto stavy jsou pro toho, kdo je prožívá, bolestné, někdy až bezvýchodné. Postavy stojí na kraji propasti, na hraně, v nebezpečné výšce, a hledají východisko. Připomínají tak akrobaty na visutých hrazdách, kteří nesmějí šlápnout vedle. Člověk je akrobat a život zatracená akrobacie.“

Prvním singlem z alba je skladba Pádové otázky, která už nějaký čas brázdí éterem českých rádií. Klip měl v režii Vladimír Okiho Okánik a v jedné z rolí se představil i Vašek Bláha z Divokýho Billa. Fanoušci kapely se v M-klubu mohou těšit na klasicky skvělý koncert v podání téhle energické české skupiny.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v Informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách www.kzvalmez.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám