Hlavní obsah

Na vernisáži obrazů Anny Szatmariové zněly verše i elektrická kytara

Novinky, Robert Rohál

Příjemnou vernisáží byla ve čtvrtek 8. února zahájena v Galerii Pod sluncem v Šumperku výstava malířky Anna Szatmariové. Přibližně pětatřicet obrazů tvoří kolekci, kterou sama autorka nazvala Kocouří snění.

Foto: Robert Rohál

Jiří Bartoň, Jitka Čulíková a Anna Szatmariová.

Článek

Výstava je instalována v prostoru Galerii Pod sluncem v Centru sociálních služeb Pomněnka sídlící v ulici Šumavská v Šumperku. Vernisáž zahájila Jitka Čulíková, zatímco verše autorky, jež jsou ve vytištěné podobě součástí výstavy, recitoval dnes už v Praze domestikovaný herec Jiří Bartoň. Jde o malířčina kamaráda, který byl před časem v Divadle Šumperk v pevném angažmá.

O příjemné naladění slavnostního zahájení výstavy, která je de facto retrospektivou tvorby rodačky ze Šumperka (dnes žije v nedalekém Zábřehu na Moravě), se dále postaral Tadeáš Szatmario svou hru na elektrickou kytaru.      

„Dojmy z vernisáže mám, velmi dobré, protože atmosféra byla velmi pohodová. Měla jsem zkrátka pocit, že se obrazy líbí a, že i moje "poezie" se líbila, což je ohromná zásluha Jirkova! Umí do toho dát to, co je potřeba, ale také se mi líbil velmi příjemný úvod, o který se postarala paní Jitka Čulíková. A ve srovnání s minulou vernisáží jsem si potvrdila, že i vhodná hudební kulisa, o což se zase postaral jeden z mých snů, může být velmi příjemná,“ míní Anna Szatmariová.

Návštěvníci vernisáže mohli a můžou obdivovat nejen časté kočičí a kocouří objekty a motivy, ale také zajímavá zákoutí, zátiší či něžné scenérie, které hodně vypovídají o poetické duši malířky a básnířky.

Výstava Kocouří snění bude v Galerii Pod sluncem k vidění až do konce dubna, v květnu bude Anna Szatmariová vystavovat v Domě kultury v Kroměříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám