Hlavní obsah

Na Veletrhu sociálních služeb se představí i Nemocnice Šumperk

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezplatná vyšetření, nácvik první pomoci nebo rady, jak zhubnout do plavek. To vše v úterý 14. června odpoledne nabídne veřejnosti na Veletrhu sociálních služeb Nemocnice Šumperk. Zájemci si budou moci v Sadech 1. Máje nechat například zdarma změřit hladinu cholesterolu, krevní tlak nebo hladinu cukru v krvi.

Foto: Hana Szotkowská

Nemocnice Šumperk dlouhodobě pořádá kurzy první pomoci, v rámci kterých se snaží veřejnost seznámit s novými pravidly první pomoci.

Článek

Kromě bezplatných vyšetření nabídnou na veletrhu odborníci z Nemocnice Šumperk například rady ohledně správné životosprávy a s tím související změny jídelníčku nebo nácvik správné hygieny rukou. Také poradí, jak předejít vzniku proleženin v případě, že lidé pečují například o osoby blízké, jež jsou trvale připoutány na lůžko.

A nebude chybět ani nácvik první pomoci, ve které se nemocnice snaží šířit osvětu dlouhodobě. Řada dospělých se totiž seznámila se základy první pomoci naposledy v dětském věku a změnu v pravidlech první pomoci postupem let ani nezaznamenala. Nemocnice proto pořádá kurzy pravidelně a rady ohledně správného poskytnutí první pomoci nabídne i na úterním veletrhu.

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením poskytující péči ve spádové oblasti dvou set tisíc obyvatel. Její lékaři ročně provedou osm tisíc operací. Zdravotnické zařízení každoročně hospitalizuje přes dvacet tisíc pacientů a ve svých ambulancích ošetří dvě stě tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám