Hlavní obsah

Na Vánoce už svým zákazníkům pervitin nedodá

Novinky, Vratislav Konečný

Kriminalistům se v minulých dnech podařilo zadržet 37letého muže z Berounska pro trestnou činnost v oblasti distribuce drog. Prokázali mu desítky případů prodejů této drogy. Pro policisty není neznámou osobou. Již byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost a neplnění vyživovací povinnost.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Od začátku roku 2013 do současné doby distribuoval pervitin na území berounského okresu. Převážně v katastru obce Hořovice a v nejbližším okolí.

„Jedna z žen, které tento distributor drogu pravidelně dodával, spáchala v nedávné době sebevraždu. Zatím se však nepodařilo prokázat, zda sebevražda ženy přímo souvisí s drogovou závislostí. Muž byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V současné době je stíhán vazebně a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,” zdůraznila mluvčí Policie ČR v Berouně Marcela Pučelíková.

Kriminalisté v souvislosti s tímto případem varují všechny uživatele drog, že závislost na návykových látkách, včetně marihuany, může vyvolat toxickou psychózu. Jde o psychickou poruchu podobnou schizofrenii. Při závažnějším průběhu tohoto onemocnění může být jedinec nebezpečný sobě i ostatním. Zároveň může vést i k sebevražedným sklonům.

Reklama

Výběr článků

Načítám