Hlavní obsah

Na Ústřední hřbitov v Brně bude nejlepší vyrazit pěšky nebo tramvají

Novinky, Jiří Smutný

Památka zesnulých je sice až za tři týdny, ale někteří pozůstalí navštěvují hřbitovy a upravují hroby již nyní. Kdo bude chtít zajet s předstihem na Ústřední hřbitov v Brně, nebude to ale mít v případě použití auta jednoduché. Parkoviště u největšího hřbitova v ČR je totiž jedna velká stavba.

Foto: Jiří Smutný

Volné parkování u hřbitova pomalu končí

Článek

Statutární město Brno coby investor prosadilo dlouho diskutovanou změnu fungování parkoviště z volného na placené. Dodavatelem stavby je firma Vesely dopravní signalizace s.r.o., která má za úkol provést opravu povrchu stávající plochy a přilehlého chodníku, parkoviště oplotit a postavit vjezdový ostrůvek a vjezdovou a výjezdovou závoru.

Podle projektu vypracovaného Brněnskými komunikacemi a.s. by měla přibýt i dvě svítidla veřejného osvětlení. Shodou okolností ke stavbě dochází právě teď a její konec je stanoven na 30. října.

Tento termín uvádí na svých webových stránkách kromě projektanta i Správa hřbitovů města Brna, byť poněkud nejistě: „Pozor! Parkoviště pod hřbitovem je uzavřené. Bude otevřeno asi od 30. 10. (nepatří naší organizaci).“

Podle Správy hřbitovů města Brna existuje kromě vlastního svátku i „období Památky zesnulých“, které trvá od 23. října do 2. listopadu. Po tuto dobu je hřbitov otevřen mimořádně déle, a to až do 19 hodin. Většině motoristů to ale asi mnoho platné nebude.

Pro jistotu jsem ještě navštívil kancelář na hřbitově. „Nevíte, kdy to parkoviště bude otevřené?“ zeptal jsem se pracovníka za přepážkou. „V polovině prosince. Alespoň jsem to tak slyšel,“ odpověděl. Tak uvidíme. Ani z intenzity nasazení pracovníků se nezdá, že by stavba měla skončit nějak příliš brzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám