Hlavní obsah

Na turnaji ve stolním tenisu v rakouském Linci se představili i Michal Mít a Dan Kadlec z Teplic

Novinky, Milan Řehák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velikonočních svátcích se konal v rakouském Linci turnaj Championships Linz 2017 s mezinárodní účastí mládeže z celé Evropy ve stolním tenise. Zúčastnili se i nejlepší mladí hráči z Ústeckého kraje.

Foto: Milan Řehák

Zleva nahoře: Kristýna, Sára, Michal, Dan, Adam, Dole zleva: Viktor, Filip, Vojta a Matěj

Článek

Na mezinárodní turnaji mládeže byli za Ústecký kraj nominováni: Sára Allertová (SKST B. Most), Michael Mít (SKST Teplice), Daniel Kadlec (SKST Teplice), Matěj Kadlec (Sever Žatec), Filip Vondráček (SKST B. Most), Viktor Skokan (TTC Litoměřice), Filip Kopecký (TTC Litoměřice), Kristýna Kacálková (SKST Děčín), Vojtěch Grubr (SKST Děčín), Adam Stárek (SKST Děčín). Turnaj byl určen všem věkovým kategoriím mládeže s účastí téměř všech evropských zemí.

Realizační tým, který se stal po dobu jednoho z nejtěžších turnajů rodinou mladým hráčům a pomohl se zajištěním, ubytováním a zázemím pro hráče, stravou a radou, byl s výsledky spokojen. Členy týmu, který se staral o mladé hráče, byli Jiří Novák, Martin Merker, Andy a Václav Skokanovi, Renata Alertová, Josef Vondráček. Velký dík patří krajskému svazu stolního tenisu, který se finančně podílel na zajištění dopravy a ubytování celého severočeského týmu.

Turnaj patří k největším v celé Evropě a zúčastňují se všechny stolně-tenisové velmoci Evropy a hráči vysoké úrovně, Účast turnaje byla od mladších žáků po juniory s počtem více než 420 účastníků z řad mládeže. Herna v Linci disponuje více než 60 stoly, náročnost turnaje dokresluje počet utkání - až 27 za pouhé tři dny na každého hráče.

Mezi dívkami z Ústeckého kraje excelovala Kristína Kacálková z Děčína se svým druhým místem starších žákyň a za juniorky Sára Alertová z Mostu s třetím místem.

Chlapci z ústecka se v obrovské evropské konkurenci svých kategorii od starších žáků po juniory ukázali jako velcí bojovníci, potrápili a dokonce vyřadili i své vysoko nasazené protihráče. Michal Mít se v kategorii juniorů umístil na 17.-32. místě ve svém progresivním pavouku (nedohrává se do konkrétního umístění), což ve velké konkurenci znamenalo perfektní výsledek.

SKST Teplice tak po vítězství svých svěřenců Michala Míta a Dana Kadlece a Standy Čápa v přeborech kraje družstev a Michala Míta i jako čtyřnásobného držitele přeborníka kraje jednotlivců dosáhlo další mety ve výchově mladých hráčů. Michal odjíždí s maximální přípravou na Mistrovství ČR dorostenců do Prahy, kde bude hájit barvy kraje a svého klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám