Hlavní obsah

Na trať tálínského duatlonu vyběhnou děti i dospělí

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až sto padesát účastníků očekávají v sobotu 13. května organizátoři na startu duatlonu v Tálíně na Písecku. Otevřený závod, jehož hlavním partnerem je v rámci programu Oranžového roku Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, bude současně Krajským přeborem dětí.

Foto: OÚ Tálín

Pro duatlon a triatlon jsou v Tálíně vynikající podmínky.

Článek

Závodníci obou kategorií poběží rovněž o body do Jihočeského poháru i Tálínského poháru. Jedná se o soutěž otevřenou široké veřejnosti. Na start se tak po předchozí registraci může vedle aktivních sportovců postavit „kdokoli“. „Závodit může každý, kdo splní podmínky Jihočeského poháru,“ uvedl tajemník pořádajícího Triatlon Teamu Tálín Jaroslav Hronek.

Dětský závod odstartuje v deset hodin, hlavní závod o dvě hodiny později. Dospělé čeká 1,9 kilometru běhu, následně 12 kilometrů na kole a pak běh dlouhý 3,8 kilometru. Traťové úseky dětí jsou kratší podle věku a pravidel Junior cupu.

„Hlavním smyslem závodů nejsou jen špičkové výkony, ale především snaha spojit dohromady co nejvíce lidí se zájmem o sport, ať jde o registrované, či zcela rekreační sportovce. Své místo zde proto mají všechny věkové kategorie,“ konstatovala starostka Tálína Jana Študentová.

Tálín je obcí sportu, především pak duatlonu a triatlonu, zaslíbenou. Fungují zde dva úzce spolupracující sportovní kluby zaměřené na triatlon, duatlon, tedy na plavání, atletiku a cyklistiku. Nezaostávají ani dobrovolní hasiči, kteří jsou vedle plnění své bezpečnostní role tradičním motorem společenského života v obci. Akcí různého druhu a rozsahu se v Tálíně ročně uskuteční přibližně tři desítky.

„Pro duatlon a triatlon máme skvělé podmínky, rybník na plavání a nádherné lesy na běh a kolo. Další výhodou je pravidelná podpora našich aktivit ze strany Jaderné elektrárny Temelín, což nám umožňuje pořádat na velmi slušné úrovni celou řadu nejen sportovních, ale i kulturních a společenských akcí,“ zdůraznila starostka.

Tálín je za svou činnost často oceňován. V soutěži „Vesnice roku“ obec například v roce 2010 získala „Modrou stuhu“ za společenský život, což lze vzhledem k velikosti obce s necelými dvěma sty obyvateli považovat za velice významné ocenění. O dva roky později Tálín vybojoval „Bílou stuhu“ za práci s mládeží a „Cenu hejtmana Jihočeského kraje“ v kategorii „Zelená obec“ za provedené komplexní úpravy tálínské návsi. V roce 2013 na konto obce přibylo „Čestné uznání za úspěšnou revitalizaci návesní požární nádrže“ a v roce 2014 „Čestné uznání za podporu sportovní činnosti Sboru dobrovolných hasičů“.

Reklama

Výběr článků

Načítám