Hlavní obsah

Na trať Karlovské padesátky vyběhnou běžci v sobotu

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski Tour, seriál závodů pro amatérské běžkaře, pokračuje Karlovskou padesátkou. Ta je třetím podnikem seriálu. Dosud proběhla Jizerská 50 a Jilemnická 50.

Foto: Archiv CCRVM

Na trati Karlovské 50

Článek

Jubilejní desátý ročník Karlovské 50 odstartuje v sobotu 28. ledna. Sněhové podmínky jsou letos výborné, tratě i zázemí pro závodníky jsou připraveny. Prostor startu je umístěn na louku dostihového závodiště za Karlovským muzeem, zhruba 150 metrů východně od křižovatky Soláň. Běžci a běžkyně vyrazí na trať v 10 hodin.

Hlavní závod na 50 km je vypsán pro muže i ženy ve čtyřech věkových kategoriích od 18 let výše. Pro ty, kteří si na padesátku netroufají, je vhodnou volbou závod na 25 km, ten poběží také  junioři a juniorky do 18 let. Všechny závody se běží klasickou technikou.

Okruh o délce 25 km nepatří ke snadným, obsahuje jak prudká stoupání, tak rychlé sjezdy, ale i svižné rovinaté úseky. Převýšení okruhu dosahuje 430 metrů, nejvyšší bod trasy je ve výšce 670 m nad mořem. V dlouhém karlovském údolí trasa překonává železniční trať i hlavní silnici. Závodníci v hlavním závodě absolvují dva okruhy.

Den před dospělými, tj. v pátek 27. ledna, se od 10 hodin uskuteční krajský závod Zlínského kraje pro mládež s názvem Karlovský pohár. V něm se představí neregistrovaní běžci a běžkyně žákovských a dorosteneckých kategorií od předškoláků do 16 let věku. Pro ně jsou připraveny tratě od 1 do 5 km, stejně jako u dospělých se jede klasickou technikou. http://www.karlovska50.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám