Hlavní obsah

Na Statku zahrají Pestalozzi a Wanastowi Vjecy revival

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdniny skončily, avšak na Statku Bernard v Královském Poříčí to bude žít i na podzim. V sobotu 15. září se zde uskuteční 7. ročník obnovené Poříčské pouti. Dalším tahákem je ukončení motorkářské sezóny či originální výstava soch a plastik.

Foto: Milan Hloušek

Návštěvníci Poříčské pouti se mohou těšit na koncert skupiny Pestalozzi.

Článek

Návštěvníci tradiční Poříčské poutě se mohou těšit na bohatý kulturní program, kterému vévodí pestrá nabídka hudebních žánrů. Od 14 hodin postupně zahrají kapely NaDen, Funky Monx a Březovská čtyřka. „Hudební show vyvrcholí známými hity skupin Pestalozzi a Wanastowi Vjecy revival,“ uvedl Michal Skýba, starosta Královského Poříčí.

Dále vystoupí taneční formace Impuls a Beat Generation. Pro děti budou připraveny kolotoče, skákací hrad, malování na obličej, jízdy na poníkovi a spousta dalších atrakcí. Nouze nebude ani o stylové jarmareční pochoutky. Vstup je po celý den zdarma.

Na státní svátek 28. září přijedou na Bernard stovky nablýskaných motorek a tím uzavřou spanilou jízdu konce sezóny. „Přijďte se podívat a pokochat pohledem na silné stroje. Na Statku bude připraveno občerstvení a koncert rockové kapely Humbuk,“ zve na tradiční událost Romana Vlková, koordinátorka kulturních akcí na Statku Bernard. Současně uvedla, že motorky do Královského Poříčí dorazí před obědem, kolem 11.30 hodin a na místě se zdrží přibližně jednu hodinu.

Uzavírání sezóny je pro milovníky silných mašin velkým svátkem. Svědčí o tom značná účast motorkářů na těchto podzimních srazech. Zásluhu na budování této tradice v našem regionu má karlovarský klub Lion Bikers.

Celý podzim bude na Statku Bernard k vidění prodejní výstava soch a plastik uměleckého řezbáře Pavla Polidara. Expozice je přístupná až do 31. října. Otevřeno je každý den. „V listopadu pak ve výstavní síni bude prezentovat své snímky umělecký fotograf František Pudil,“ dodala Romana Vlková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám