Hlavní obsah

Na statku Karla Rodena se uskutečnil první jazzový koncert

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na statku herce Karla Rodena v příjemném prostředí malé obce Skrýšov se v poslední zářijový den uskutečnil výjimečný komorní hudební večer pro nejširší veřejnost. V jízdárně Rodenova statku poprvé proběhl koncert jednoho z nejvýraznějších českých jazzmanů Štěpána Markoviče a jeho kapely Balkan Dynasty.

Foto: Alena Chlumská (www.lachout.com)

Jazzman Štěpán Markovič a herec Karel Roden

Článek

Kvintet saxofonisty Štěpána Markoviče, který tvořili přední čeští jazzový umělci (Julius Baroš, Radek Němejc, Tomáš „Kaštan“ Baroš, Ladislav Štefek), tak odstartoval prvním koncertem nevšední událost (tzv. „nultý ročník“), ze které by se podle slov pořadatelů i samotného hostitele akce mohla zrodit tradice.

Program večera doplnila skupina mladých nadějných studentů konzervatoře (Dušan Markko, Josef Floreš, Sisa Fehérová, Karol Žabka), která jazzmana-pedagoga Markoviče občas doprovází na jeho koncertech.

Hudební produkci prvního večera u Karla Rodena ukončil tradiční jazzový Jam Session. Zúčastnila se jej nečekaně a neplánovaně i nejúspěšnější tuzemská zpěvačka Lucie Bílá, kterou pojí s hostitelem akce i jazzovým guru dlouholeté přátelství.

Termín dalšího jazzového večera na statku Karla Rodena bude uveřejněn v roce 2012 na oficiálních internetových stránkách projektu www.jazzurodena.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám