Hlavní obsah

Na start Birell Grand Prix se postaví i handicapovaní běžci

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté, cyklisté, in-line bruslaři. Ti všichni už dostali letos v létě šanci pomoci třinácti handicapovaným z projektu Nezastavitelní k návratu do aktivního života.

Foto: Public Eye s.r.o.

Handicapovaný Pavol Kéri poběží Birell Grand Prix

Článek

V sobotu 9. září dostanou tuto příležitost i všichni běžci, kteří se registrovali na pražský závod Birell Grand Prix. Za každého běžce, který proběhne modrou bránou, přispěje Birell 5 Kč na nákup sportovního vybavení pro Nezastavitelné. Na start závodu na 10 km se navíc postaví i tři Nezastavitelní – Jirka, Roman a Pavol.

Závodu Birell Grand Prix, který spojuje běžce všech výkonnostních úrovní, zdravé i handicapované, se v sobotu 2. září v Praze zúčastní i tři Nezastavitelní – Jirka, Roman a Pavol, kterým život nadělil překážku.

Jirka má od narození obrnu ruky, Roman přišel ve svých 23 letech o jedno oko a na druhé vidí jen částečně a Pavol přišel při dopravní nehodě před jedenácti lety o zrak úplně. Jejich silná vůle a láska ke sportu je však neopustila. Romana s Pavolem bude v závodě doprovázet a navigovat trasér, Jirka poběží sám.

Pro dobrou věc poběží také Grant McKenzie, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje, společně s ostatními kolegy. „Věřím, že Nezastavitelní mohou být pro ostatní hnací silou, jak se zvednout ze židle a pomoci pohybem dobré věci. Díky Birellu se znovu zapojují do aktivního života a nebojí se žádné výzvy,” říká Grant McKenzie.

Nezastavitelné mohli lidé podpořit během prázdnin na atraktivních místech v České republice, jako jsou Pustevny, Sněžka, Ještěd a další. Do konce září navíc zůstává možnost přispění na Konto Bariéry či koupě originálního dárku na webu projektu. Birell věnuje polovinu z ceny dárku na konto Nezastavitelných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám