Hlavní obsah

Na Sraz veteránů přijely do Starého Města téměř dvě stovky historických vozidel

Novinky, Veronika Friedlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 13. října to ve Starém Městě u Uherského Hradiště zašumělo zvuky motorů. V tamní KOVOZOO se totiž konal Sraz veteránů, na který se vydalo celkem 197 historických vozidel a pokochat se jimi přišlo na 4000 návštěvníků.

Foto: Milan Mikšík
Článek

Jak je vidět, toto odvětví se stále těší velké oblibě mezi širokou veřejností. I proto již začátkem léta tohoto roku proběhl ve Starém Městě první sraz veteránů, při příležitosti slavnostního otevření Muzea veteránů v KOVOZOO.

Nedělní sraz byl zároveň symbolickým ukončením motoristické sezóny. Návštěvníci měli například možnost hlasovat v soutěži „Elegance historických vozidel“, ve které se na prvním místě umístil vůz Cadilac 16. Mimo tematické soutěže, doprovodný program a přehlídku vozidel bylo možné poznat všechna zákoutí tohoto netradičního prostředí, původně Staroměstského cukrovaru.

KOVOZOO ve Starém Městě je jedinečný areál, kde slovo „recyklace“ nemůže být lépe vystiženo. Starý kovový odpad zde umí proměnit v hotové umění, a tak se v areálu setkáte například s kovovými žirafami, slony a dalším exotickým, ale i tuzemským zvířectvem v životní velikosti.

Mimo více než 250 kovových zvířat je součástí prohlídky například letoun L-610, pražská tramvaj, gumové bludiště z pneumatik, vyhlídkové lávky, muzeum zemědělství, již zmiňované muzeum veteránů, vysloužilá hasičská auta či jiná průmyslová technika. Zkrátka ráj vyžití pro malé i velké zvědavce.

Areál KOVOZOO nabízí na dvou hektarech plochy široké možnosti zabavení a poučení, jak je možné využít staré, nepotřebné věci. Pro pozorné návštěvníky se smyslem pro detail je zde „zábava“ bezmála na půl dne. Při návštěvě vám svědomí nedovolí vynechat žádnou zajímavost, jako třeba loď Naději nebo rozhlednu maják Šrotík s krásným výhledem na široké okolí.

Fanoušci veteránů, kteří nestihli dorazit na sraz, nemusí zoufat. Muzeum veteránů je stálou expozicí KOVOZOO otevřenou celoročně a je zde k vidění na šest desítek historických vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám