Hlavní obsah

Na soutěžní přehlídce Report 2012 zabodovala Rudá kráska Radima Nejedlého

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolutním vítězem XXI. ročníku přehlídky rozhlasové publicistiky a dokumentu REPORT 2012, který se v minulých dnech uskutečnil ve Ždáni u Slap, se stal dokument Radima Nejedlého z Českého rozhlasu Brno.

Foto: Jiří Urbánek

Radim Nejedlý převezme cenu 29. listopadu.

Článek

Pořádající Sdružení pro rozhlasovou tvorbu ve spolupráci s Českým rozhlasem a dalšími partnery tak ocenilo prvenstvím právě jeho dokument Rudá kráska.

Mladý autor v něm mapuje příčiny a důsledky dobrovolného sebepoškozování, které na sobě provádějí dospívající dívky. Každý z příběhů, který pořad rozkrývá je odlišný, mají však řadu společných rysů: žiletku jako nástroj ke každodennímu uvolnění stresu a úzkosti, ukrývání jizev před okolím a povětšinou marnou snahu se sebeubližováním přestat. „Rudou kráskou nazývá jedna z aktérek dokumentu právě žiletku,“ objasnil název Radim Nejedlý.

Dokument Rudá kráska získal Hlavní cenu generálního ředitele Českého rozhlasu a i Cenu Zdeňka Boučka za originalitu zpracování.

Radim Nejedlý převezme ceny na slavnostním předání, jehož se zúčastní generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan, zástupce Rady Českého rozhlasu a další hosté, ve čtvrtek 29. listopadu dopoledne v Českém rozhlase.

Dokument měl premiéru 9. září 2012 na stanici Český rozhlas 2 Praha (Dvojka). 

Reklama

Výběr článků

Načítám