Hlavní obsah

Na sněhu se hodně bouralo, vážná nehoda se stala na Kutnohorsku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh tradičně zaskočil řidiče, kteří s oblibou vše svádějí na silničáře. Ti nemohou být při vydatném sněžení všude, ztížené meteorologické podmínky vyžadují od šoférů maximální soustředěnost a nohu z plynu. K vážné nehodě došlo v pátek 16. února u obce Suchdol u odbočky na obec Vysoká na Kutnohorsku.

Foto: PČR Kutná Hora

Nabouraná auta za ranního sněžení na Kutnohorsku

Článek

„Řidič ročník 1996 kolem půl sedmé ráno z dosud nezjištěných příčin vyjel s vozidlem značky Opel do protisměru, kde v danou chvíli projíždělo vozidlo značky Škoda Fabia, které řídil muž ročník 1975. Došlo ke střetu obou vozidel. Oba řidiči byli převezeni do pražské nemocnice s těžkým zraněním. K jinému zranění osob nedošlo. Po dobu vyšetřování řídili policisté dopravu v těchto místech kyvadlově,” informovala mluvčí Policie ČR Vendula Marečková.

V době dopravní nehody padal sníh a vozovka byla pokryta souvislou vrstvou sněhu. Policisté, proto apelují na řidiče, aby přizpůsobili svou jízdu svým řidičským schopnostem a aktuálnímu stavu počasí. Také upozorňují chodce a ostatní účastníky silničního provozu, že mají povinnost užít reflexních prvků při pohybu po komunikaci mimo obec, svou obezřetností chrání sebe, ale i ostatní.

Mokrá silnice je 2x více kluzká než suchá silnice.

Zasněžená silnice je 2x více kluzká než mokrá silnice.

Silnice s náledím je 2x více kluzká než zasněžená silnice.

Brzdná dráha zimní pneumatiky je při 50 km/hod poloviční ve srovnání s letní pneumatikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám