Hlavní obsah

Na Slovácku poteče svatomartinské pivo

Novinky, Veronika Friedlová

Letošní svatomartinská tradice bude vskutku jedinečná. Nejen, že díky výjimce udělené Vinařským fondem lze degustovat svatomartinská vína již od pátku 8. 11., letos bude také možné ochutnat svatomartinské pivo.

Foto: Jarošovský pivovar

Jarošovský Martin

Článek

Jarošovský pivovar si totiž připravil pro tento svátek nový speciál - Jarošovský Martin 11% a započal tak novou tradici, která se váže ke Svatému Martinu. Speciál je vyráběný z čerstvě sklizeného chmele, vypěstovaného přímo v areálu pivovaru.

Jarošovský Martin 11% bude spodně kvašený světlý ležák s vyšší hořkostí. „Ve vůni očekávejte sladovou vůni s chmelovými a lehce ovocnými tóny,” uvádí Milan Esender, vrchní sládek. „Použitý chmel z naší sklizně dává pivu vyšší hořkost s pozdějším nástupem, která příjemně doznívá po napití do chmelově kořeněné chuti s podtónem citrusové kůry, a to vše doprovázeno středním řízem,” dodal sládek.

Jak všichni dobře víme, na svátečním stole by neměla chybět svatomartinská husa. Na to mysleli i sládci Jarošovského pivovaru a chuť pivního speciálu uzpůsobili tak, aby  k husím specialitám ladila.

„Párování piva a jídla je u nás zatím v začátcích, a tak jsme se rozhodli s tím něco udělat,” prozradila Gabriela Uherková, marketingová manažerka Jarošovského pivovaru a potvrdila, že Jarošovský Martin je uvařen a chuťově sladěn především k svatomartinské huse, ale lze jej použít i k obdobným jídlům české kuchyně.

Jarošovský Martin je uvařen dle vlastní receptury připravené sládkem Milanem Esenderem. „Jelikož je rodák ze Slovácka, tak se tady receptura již narodila!” uvedla závěrem Gabriela Uherková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám