Hlavní obsah

Na slavnou libereckou Textilanu zavzpomínají bývalí zaměstnanci

Novinky, Adam Fogl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tématem dalšího z cyklu Setkání s příběhem, které se uskuteční ve čtvrtek 28. března v libereckém V-klubu v ulici 5. května bude slavná liberecká Textilana. Pozvání přijala dlouholetá zaměstnankyně podniku Vlasta Bergmanová a její kolega Petr Deyl.

Foto: Živá paměť

Setkání s příběhem se už v Liberci koná popáté

Článek

„Už od loňského listopadu pořádáme v rámci projektu Živá paměť sérii Setkání s příběhem – tedy večerů se zajímavými lidmi, libereckými rodáky či pamětníky, a to vždy na konkrétní téma,“ vysvětlila Jana Mitrová z občanského sdružení Liberecká občanská společnost. „Našimi hosty byli již třeba známý sběratel pohlednic Egon Wiener, holocaust přeživší Marta Kottová nebo bývalý poradce prezidenta Havla Jan Šolc.“

Tentokrát se bude vzpomínat na slavný liberecký průmyslový podnik, na Textilanu. Hlavní host večera, Vlasta Bergmanová, vystudovala střední i vysokou školu se zaměřením na textilní průmysl. V Textilaně pracovala od osmdesátých let, ve stejném podniku byla zaměstnána i část její rodiny. Dnes působí na Technické univerzitě v Liberci na katedře designu. V roce 2008 napsala o Textilaně knihu.

Divákům se představí i další z bývalých pracovníků podniku, Petr Deyl. Ten pracoval v Textilaně zejména na technických a obchodních pozicích celkem 36 let, až do samého ukončení provozu podniku. V Textilaně byla zaměstnána také jeho manželka. 

„Na Setkání s příběhem, které proběhne ve čtvrtek 28. března od 19 hodin, je vstup samozřejmě volný. Každého, kdo se o Liberec zajímá, srdečně zveme,“ dodala Mitrová. 

Akce proběhne v rámci projektu Živá paměť města Liberec/Reichenberg. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám