Hlavní obsah

Na sever Královéhradecka putuje z Mistrovství ČR v moderních šipkách jedenáct medailí

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům kultury v Kladně hostil o uplynulém víkendu národní šampionát Unie šipkových organizací. Na programu bylo celkem dvanáct hlavních mistrovských soutěží z nichž hráči reprezentující týmy ze severního regionu Královéhradecka přivezli jedenáct medailí.

Foto: Zdroj www.sipky.org

Alena Gregůrková (ŠK Republika Úpice) získala na MČR zlato ve dvojicích a bronz v jednotlivcích

Článek

V ústředních turnajích dospělých, kterými byly turnaje jednotlivců ve hře 501 Double Out, zacinkalo pouze jednou, to když Alena Gregůrková (ŠK Republika Úpice) obhájila bronz z mistrovství loňského. Ze stejného počtu kovů se region mohl těšit i v případě MČR ve hře Cricket, kde stříbro ukořistil Pavel Drtil (40+ Trutnov).

Nejbohatší úrodu ale nabídly mistrovské soutěže dvojic, kde "podkrkonošská" výprava vybojoval kompletní medailovou sbírku. Bronz a stříbro měli na svědomí pánové z trutnovské 40 konkrétně Roman Benecký s Pavlem Drtilem bronz respektive Karel Povolný stříbro (ten se do bojů vrhl se Slezanem Tomášem Stříbným z Dolního Benešova).

O zisk kovu nejcennějšího se postarala již jednou zmiňovaná Alena Gregůrková (ta se radovala po boku tradiční spoluhráčky pražandy Marcely Rajmanové), pro kterou to byl celkově už čtvrtý titul mistryně ČR v této kategorii její bohaté kariéry.

O větší polovinu medailových zářezů se postarala mládež. Nela Melicharová sice neobhájila titul mistryně ČR mezi žákyněmi, ale i druhá příčka je parádním úspěchem. Na stupně vítězů vystoupala společně se svojí sestrou Nicol, která si ve stejném turnaji došla pro bronz.

Vicemistrem ČR v juniorské kategorii se stal David Záruba, který sice obléká dres západočeské Ložiskové mafie Pšov, ale od narození pobývá v Libáni u Jičína. Záruba je zároveň i mistrem ČR, protože po roce opět ovládl šampionát dvojic mládeže (se spoluhráčem Adamem Mrázem z Prachatic).

V této disciplíně se na pódiu objevili také jičínští žáci Matěj Malach s Šimonem Hájkem, kteří si na krk pověsili medaile bronzové hodnoty. O poslední počin, který ještě nebyl zmiňován a rozhodně jej nelze opomenout, se zasloužil Matěj Malach. Mladík z Jičína, který v soutěžích startuje pod hlavičkou superligového klubu ŠK Maséři Hradec Králové, se podruhé v řadě stal mistrem ČR v kategorii žáků.

Další informace o mistrovském víkendu včetně kompletních výsledkových listin, fotografií či video přenosů lze vyhledat na oficiálním webu Unie šipkových organizací - www.sipky.org.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám