Hlavní obsah

Na setkání se světem plným barev zve nová výstava v dobříšském zámku

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Jedna výstava za druhou se střídají v Galerii JCM na zámku v Dobříši. Pocitové obrazy malíře Ilka zde nahradí od soboty 28. července olejomalby Jitky Hrubé z Dobříše.

Foto: Jitka Hrubá

Na olejomalbách Jitka Hrubá ztvárnila i dobříšský zámek

Článek

Ve výstavě s názvem Barevný svět Jitky Hrubé najde zalíbení každý, kdo má chuť vidět okolní svět z jiného úhlu a v rozmanitém spektru barev.

„Obrazy zachycují můj pohled na svět. Návštěvníci na nich uvidí každodenní motivy v rozmanitých barvách a já věřím, že si je zapamatují i pro všední chvíle,“ uvedla autorka výstavy Jitka Hrubá. Podle jejích slov je v dnešní době důležité zastavit se a vnímat okolní svět alespoň chvíli bez všudypřítomného shonu.

Tímto mottem se řídí i výstava - žádné složité rozbory a analýzy na ní nenajdete. „Návštěvníkům mohu slíbit, že nebudou muset přemýšlet nad dramaty, v malbě neuvidí ani temné odstíny, protože dramat a smutku je v životě dost,“ podotýká Hrubá.  

Milovnice barev Jitka Hrubá se malováním zabývá více než osm let, už dříve to ale bylo takzvaně „do šuplíku“. Zúčastnila se několika výstav v Dobříši, své výtvory představila také v Bukové u Příbrami. Sama o sobě tvrdí, že maluje především pro radost. Jejím nejoblíbenějším obrazem je vždy ten nejnovější, který ještě není okoukaný. „Když si vybavuji, jak vznikal, jak jsem nevěděla, kde začít, co se mi při jeho tvorbě nedařilo, ale jak se pak motiv začal přece jen objevovat a nakonec to vyšlo,“ popisuje autorka výstavy.  

Slavnostní vernisáž výstavy Barevný svět Jitky Hrubé se koná v Galerii JCM na zámku Dobříš v sobotu 28. července od 18 hodin. K vidění zde bude každý den až do 30. září, a to v rámci stálé expozice obrazů ze sbírky rodiny Colloredo-Mansfeld. Vstupné do Galerie JCM činí 40 Kč.  

Reklama

Výběr článků

Načítám