Hlavní obsah

Na scéně Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě se chystá premiéra opery Jenovéfa

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operní soubor Národního divadla moravskoslezského uvede ve čtvrtek 27. února v 18.30 na scéně Divadla Antonína Dvořáka novodobou českou premiéru "operní básně" Roberta Schumanna Jenovéfa (Genoveva).

Foto: Martin Popelář, NDM

Národní divadlo moravskoslezské: opera Jenovéfa. Yvona Škvárová(Margaretha), Frédérique Friess (Jenovéfa), Jakub Ketrner (Sigfried), Blagoj Nacoski(Golo) .

Článek

Opera Jenovéfa má čtyři jednání a pojednává - v duchu německého romantismu - o věrné lásce hraběnky Jenovéfy, jež za nepřítomnosti manžela, válečníka Siegfrieda, odolá milostným návrhům rytíře Gola, ale také kouzlům zlé čarodějky Margarethy.

Dramaturg opery NDM Daniel Jäger k tomu uvedl: „Jedná se o jedinou operu velkého skladatele romantismu Roberta Schumanna, která byla po delší dobu našimi divadly opomíjena. Novou ostravskou inscenaci chceme ukázat jinou stránku Schumannova kompozičního mistrovství, než která je všeobecně známa.”

Dílo bude uvedeno pod taktovkou kanadského dirigenta Charlese Olivieri - Munroa a v režii Martina Glasera. Inscenační tým dále doplňují scénický a kostýmní výtvarník Marek Cpin, světelný designér Martin Špetík a sbormistr Jurij Galatenko.

V hlavních rolích se v alternaci představí: Agnieszka Bochenek - Osiecka / Eva Dřízgová - Jirušová / Fréderique Friess (Jenovéfa), Roman Janál / Jakub Kettner (hrabě Siegfried) - Philippe Do / Blagoj Nacoski (Golo), Yvona Škvárová / Erika Šporerová (Margaretha) a další.

Premiéry se uskuteční v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě: 27. února a 1. března v 18.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám