Hlavní obsah

Na rozsáhlou výstavu železničních modelů a kolejišť zvou středočeské Pečky

Novinky, Michal Jirásek

Již 10. ročník velké modelářské akce se letos uskuteční o víkendu 7. až 9. června v klubu železničních modelářů ve středočeských Pečkách.

Foto: Michal Jirásek

Kolejiště

Článek

Na výstavě se představí železniční modely, modelová a modulová kolejiště v provozu na ploše téměř 2400 metrů čtverečních plochy ve dvou historických továrních halách a klubovně místních modelářů.

Doprovodný program nabídne výtvarnou kreativní dílnu pro děti, modelářský workshop pro děti i dospělé, burzu modelů a příslušenství s železniční tematikou, improvizovanou zahradní železnici o rozchodu 300 mm s možností svezení, vaření s firmou Tescoma, Bravo a DOMO, po celou sobotu bude hrát živě místní kapela Bontonband atd.

Na místní lokálkové trati Pečky - Bošice - Zásmuky budou jezdit historické motorové lokomotivy a motorové vozy z doby ČSD. Na nádraží v Pečkách se zase představí železniční vozidla ze Zkušebního železničního okruhu v nedalekých Cerhenicích - VÚŽ. U klubovny modelářů bude možné svést se na opravdové lokomotivě.

Součástí modelářské výstavy je i doprovodná akce města Pečky Jede, jede mašinka, aneb Dětská pouť v Pečkách s vystoupením známých zpěváků, atrakcemi pro děti, programem místních hasičů, vodáků, sokolů...

Desátý ročník výstavy se koná v klubovně Sdružení železničních modelářů Pečky (SŽM Pečky) v Žerotínově ulici (nedaleko nádraží) - v pátek a sobotu od 9 do 17 hodin, v neděli od 9 do15 hodin. Hlavní program se uskuteční v sobotu 8. června od 9 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám