Hlavní obsah

Na rožnovském srazu skútrů se jezdilo i na bobech

Novinky, Zdenka Vaníčková

Přes 600 skútrů zaplnilo v sobotu 13. června náměstí v Rožnově pod Radhoštěm. Konal se zde již čtvrtý ročník mezinárodního srazu po Valašsku na skútru a s účastí 630 skútrů s přehledem dvojnásobně překonal loňskou účast. Po vyjížďce čekaly na skútraře v areálu Ranče Bučiska netradiční soutěže a boby.

Foto: Jiří Škrobák

Na rožnovské náměstí se sjelo 630 skútrů.

Článek

Počasí se předvedlo v plné kráse a tak se kolem poledne Rožnovem rozezněly motory šestistovek strojů. „Jsem hlavně rád, že neprší jako vloni. Takovou účast jsme sice odhadovali, ale když se to stane skutečností, je to o to větší nádhera,” užíval si sraz hlavní organizátor Radek Rebroš.

Trasa spanilé jízdy byla letos naplánována přes Valašskou Bystřici, Vsetín až ke karolinskému Balatonu, kde se kolona skútrařů občerstvila a osvěžila.

„Nádherná trasa, nejsme sice zdaleka, ale poznáváme, že Valašsko nemáme prozkoumané ani trochu. Naposled tu určitě nejsme,” rozplýval se skútrař z ostravské party. Karlovické údolí pak všechny dovedlo přes Bečvy zpět do Rožnova, kde v areálu Ranče Bučiska byl vyhlášen Nejlépe vystylovaný skútrař a čekalo je pár netradičních soutěží. 

V létě na bobech

Scooter Bobcross zvedl adrenalin v žilách závodníkům i přihlížejícím. Netradiční disciplína spočívá ve vyřazovací jízdě dvojic, kdy jsou za skútr zapřažené boby.

„Těší nás, že premiéru tohoto závodu jsme mohli na našem srazu uvést právě my. Všichni se královsky bavili. Je to taková letní verze zimního Bobcrossu, který se koná taky u nás na Valašsku v polovině března. Skloubit skútr a boby ale ještě nikoho nenapadlo, myslím, že to není naposled, co se u nás tato soutěž jela,” dodal Rebroš s úsměvem.

Podvečerní program si vzala na starost rožnovská taneční skupina Heart2Beat a předvedla všem divákům, že na předních příčkách tanečních soutěží nekončí náhodou. Slovenská skupina Frequency na pódiu zahrála svoje pecky a s cimbálovkou FCM Radegast se všichni bavili až do brzkých ranních hodin a nikomu nevadila ani bouřka, která se nad Rožnov přihnala kolem půlnoci.

Neděle ve znamení Libušína

Nedělní vyjížďku organizátoři věnovali již druhým rokem Libušínu. Na tuto Národní kulturní památku na Pustevnách, která vyhořela vloni v březnu, mohli v průběhu celého srazu přispět účastníci i návštěvníci.

Nedělní jízda tedy směřovala na Pustevny a odtud do areálu Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě, kde organizátoři předali výtěžek ze sbírky jejímu vedení. Zakončení srazu proběhlo s přáním, aby se ten příští vydařil alespoň tak jako letošní. 

Na skútrech do Kazachstánu

Hlavní organizátor srazu Radek Rebroš se svým kolegou Hynkem Přidalem z brněnského Scootlandu si ale neodpočine ani po srazu, na léto má velké plány. Prvního srpna tato dvojice dobrodruhů odstartuje svou cestu přes jedenáct zemí dlouhou 11 000 kilometrů.

„Je to taková velká sázka o malé pivo. Jedeme na malých skútrech Honda SH150 a máme na to měsíc,” těší se Hynek Přidal.

Cesta k Aralskému jezeru znamená spoustu zařizování předem. „Je to velké papírování, žádosti o víza, dopisování a tak dále. Ale všechno zatím vypadá na dobré cestě,” doplnil Rebroš. Kdo sázku vyhraje? „Hynek tomu věří víc než já, tak uvidíme. Cíl je jasný - dojet 31. srpna zpět do ČR. Pak mu to pivo rád koupím,” směje se Rebroš.

Cestu obou nadšených skútrařů můžete sledovat na jejich facebookové stránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám