Hlavní obsah

Na „Radbuze“ cvičili strážníci se záchranáři

Novinky, Miroslav Knotek

V minulém týdnu proběhl již druhý ročník cvičení strážníků Městské policie Plzeň a Vodní záchranné služby Červeného kříže v bazénu Sportovního klubu Radbuza Plzeň, z. s.

Foto: SK Radbuza Plzeň
Článek

Cílem bylo procvičení základních dovedností záchrany tonoucího z vody a základní normy zdravotnických znalostí, i když každý by si velmi přál, aby strážníci tyto znalosti nemuseli nikdy použít.  

Cvičení se strážníky provedl Jan Fischer, předseda VZS ČČK, a Tomáš Kutil, člen VZS ČČK.

„Se strážníky cvičíme jednoduchou metodu záchrany z vody tak, aby byli schopni zasáhnout ve všech typech vodního prostředí, na tekoucích vodách, rybnících i při proboření člověka v ledu. Plzeň je město čtyř řek, několika jezů, soustavy rybníků, máme zde přehradní nádrž, vše na území města, proto je velice reálné že jednotka MP může být na místě události první a bude třeba zasáhnout ve vodě,” informoval Jan Fischer z Vodní záchranné služby Plzeň, který je i garantem tohoto školení.

„Jednou z našich priorit je bezpečnost v našem obvodě a tudíž i podpora městské policie, které se snažíme věnovat systematicky a tento kurz je jedním z příkladů naší spolupráce. Dále je také třeba poděkovat vedení SK Radbuza, že s námi úzce spolupracovalo na zajištění tohoto školení a Vodní záchranné službě Plzeň za její perfektní přípravu a provedení,” řekl David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu, který provedl zahájení úterního cvičení.

Reklama

Výběr článků

Načítám