Hlavní obsah

Na Pustevnách opět vyrostou ledové sochy

Novinky, Petra Černobilová

Ani letos nepřijdeme na Pustevnách o ledové sochy. K vidění tu budou druhý a třetí víkend v lednu. Sochy, které vytvoří profesionálové z nejrůznějších zemí světa, můžeme po dlouhých letech obdivovat zcela zdarma. Chybět nebude ani doprovodný program.

Foto: Radio Čas
Článek

„Počasí bývá v posledních letech hodně nevyzpytatelné. Zvolili jsme proto galerii soch z ledu, kterou nepřízeň počasí nemůže tolik ohrozit. Zároveň se nemusíme spoléhat na to, jestli do ledna nasněží. Díla z ledu vzniknou pod rukama profesionálních sochařů, kteří své výtvory předvádějí nejen v České republice, ale i v zahraničí,“ informoval Jakub Hanák z Radia Čas.

Letos se spolupořadatelství výstavy ledových soch ujalo Radio Čas ve spolupráci s Pustevny s. r. o. Sochy budou po dlouhých letech rozmístěny po celých Pustevnách na otevřeném prostranství a krásně doplní okolí scenérii zimní přírody. Prohlédnout si je a vyfotit u nich tak může úplně každý, kdo o těchto víkendech na hory zavítá. Sochy se budou vytvářet přímo na horách, návštěvníci tak budou mít jedinečnou možnost přihlížet, jak z neforemných kvádrů vznikají umělecká díla. 

Ledové monumenty se budou vyrábět převážně o prvním víkendu akce 10. a 11. ledna. I ti, kteří dorazí o týden později, ale uvidí sochaře při práci. Sochy vytvoří umělci, kteří na Pustevny dorazí z nejrůznějších koutů světa, dokonce až z Indonésie. 

Poprvé budou na Pustevnách k vidění sochy z úplně čirého křišťálového průhledného ledu.

Chybět nebude ani zábavný doprovodný program Zimní pohádka s Radiem Čas. Děti se mohou těšit na hry, soutěže, dárky a atmosféru dotvoří příjemná muzika. K dobré zábavě patří také dobré jídlo a pití. To nabídne jarmark, na kterém může každý ochutnat tradiční valašské speciality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám