Hlavní obsah

Na proměnu tovární haly v Dobrušce v koncertní prostor se těší víc než tisícovka příznivců hudby

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival F. L. Věka přepíše svoji historii. Spojení unikátního prostředí výrobní haly firmy Koenig & Bauer Grafitec v Dobrušce s hudbou Antonína Dvořáka v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu a německého violoncellisty Emila Rovnera nabídne největší koncert v osmileté existenci.

Foto: Dana Ehlová (archiv)

Neděle 23. září bude zapsána do historie hudebního festivalu F. L. Věka zlatým písmem. Uskuteční se největší koncert v jeho dosavadní existenci.

Článek

Neděle 23. září tak bude zapsána do kroniky hudebního festivalu F. L. Věka, založeného v roce 2011, zlatým písmem. Uskuteční se dosud největší koncert tohoto projektu - poprvé se na festivalu představí velký symfonický orchestr.

Jedna z hal v areálu firmy Koenig & Bauer Grafitec v Dobrušce se načas promění v koncertní prostor s výbornou akustikou. Hlavními aktéry mimořádného večera se stanou Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Marka Šedivého a německý violoncellista Emil Rovner. Slavnostní chvíle slovem doprovodí moderátor Jiří Vejvoda.

Program tvoří hudba Antonína Dvořáka. Více než tisícovka posluchačů se může těšit na Koncert pro violoncello a orchestr h moll a Symfonii e moll "Novosvětskou". 

Zvláštní poděkování organizátorů festivalu za možnost připravit tak výjimečný koncert patří Luboši Moravcovi, řediteli firmy Koenig & Bauer Grafitec v Dobrušce, která se stala jedním z hlavních partnerů festivalu.

Právě Moravec v době vrcholících příprav poznamenal: „Možná to někomu připadne jako šílený nápad, ale kdo může říct, že bude mít koncert významného symfonického orchestru pro stovky posluchačů ve výrobním provozu? Takovou akci v oblasti klasické hudby v Dobrušce nepamatuji a určitě se v nejbližší době nebude opakovat.“

Ojedinělý koncert začíná v 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám