Hlavní obsah

Na přechodu pro chodce srazil ženu automobil, chodkyně střet nepřežila

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v pondělí ráno u dvou dopravních nehod, při nichž se osobní automobily střetly se třemi chodci. Jedna z postižených zraněním podlehla.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Kolem sedmé hodiny byli záchranáři voláni poprvé, a to na Karvinsko do obce Petřvald, kde byla nahlášena sražená pětasedmdesátiletá žena. "Postižená byla ihned po nehodě v bezvědomí a její životní funkce selhaly. První pomoc zahájil náhodně okolo projíždějící lékař. Ten zahájil resuscitaci. V rozšířených pokusech o záchranu pokračovala rovněž posádka ZZS. Ani za podpory přístrojové techniky a léků se však nepodařilo obnovit krevní oběh pacientky. Lékař ZZS tak musel nakonec konstatovat její smrt. Žena na místě podlehla poraněním hlavy a mozku," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Nehodu zavinil pětadvacetiletý řidič osobního vozidla Seat Ibiza, který jel ve směru od Ostravy na Orlovou. Na vyznačeném přechodu, poblíž křižovatky Ostravská a Porubská pravděpodobně přehlédl chodkyni a srazil ji. "Zkouška na alkohol u řidiče byla negativní. U zemřelé ženy bude nařízena soudní pitva. Příčina a zavinění jsou předmětem dalšího šetření," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Před sedmou hodinou došlo ke zranění také v Opavě, kde se na Olomoucké ulici střetl osobní automobil s dvěma chodci. Na místo ihned vyjeli pozemní posádky z nedalekého stanoviště. "Pětapadesátiletý muž utrpěl poranění hrudníku a dolní končetiny středně závažného charakteru. Po poskytnutí první lékařské pomoci záchranáři byl předán na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě," informoval Humpl.

Osmašedesátiletá žena však byla zraněna těžce. "Zasahující lékař u ní zjistil poranění hlavy a dolní končetiny, nevyloučil poranění pánve. Nejprve byla přepravena na chirurgii opavské nemocnice, později na traumatologické centrum Fakultní nemocnice Ostrava," dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám