Hlavní obsah

Na pražské třináctce se prvňáci odvázali v parku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerství prvňáčci v Praze 13 měli úvodní den školy opravdu pestrý. Hned po uvítání ve škole byli 2. září i s rodiči pozváni do Centrálního parku na zábavný program Hurá do školy.

Foto: Dan Novotný
Článek

Akci pořádá Městská část Praha 13 každoročně, aby rozptýlila obavy prvňáčků z nového prostředí.  V  parku byly pro děti nachystány kolotoče, houpačky a další atrakce.

"Prvňáky pobavily scénky, písničky, tancování a soutěže o ceny, ve kterých děti např. zavazovaly tkaničky nebo hrály na makety hudebních nástrojů.

Hlavní cenou byla šlapací formule, dalšími auta na vysílačku nebo medvědi a hračky.  Ceny vítězům předával starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Všechny děti navíc dostaly občerstvení a dárkové tašky se základními školními potřebami," sdělil mluvčí radnice Samuel Truschka.

Kromě toho dostává všech přibližně 700 nových prvňáčků v Praze 13 od městské části slabikáře a pracovní sešity s věnováním a podpisem starosty. 

Reklama

Výběr článků

Načítám