Hlavní obsah

Na pražské Harfě se hrají Tři v háji

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další divadelní hrou, kterou uvádí divadlo Artur v rámci své Letní scény v Galerii Harfa je komedie Tři v háji.

Foto: Petr Mráček

Jindra Kriegel a Michaela Kuklová v divadelní hře "Tři v háji"

Článek

Hlavními hrdiny této hry, ve které má nejdůležitější roli láska a sex, jsou tři osoby – Albert, Kristýna a Olga.

Albert, jemuž bude čtyřicet, byl vždy třídní premiant, přesto má jen čtyři semestry medicíny a nyní pracuje jako recepční v Centru plastické a estetické chirurgie. Se svou manželkou Kristýnou, kterou si bral ve svých jednadvaceti letech, má dvě děti. Do jejich vztahu, který pomalu přestává fungovat, vstupuje Olga, jen o dva roky mladší hlavní manažerka centra, ve kterém Albert pracuje. Albertovi zkříží cestu také prodavačka Iveta, která je ve věku jeho dcery.

Kristýna už tři roky tajně chodí s Ivošem, majitelem reklamní agentury, kde pracuje. Hlavní postavy se vzájemně opouštějí, pak se k sobě zase navracejí, ale je toto ten pravý recept na spokojený život?

Příběh psaný životem se pokusil Miroslav Oupic vyprávět prostřednictvím prken, jež znamenají svět. Úkol to nebyl vůbec lehký, protože je možnost porovnávat se stejnojmenným literárním bestsellerem autorů Michala Viewegha, Haliny Pawlovské a Ivy Hercíkové. Autor divadelní hry byl ale pozorný čtenář a všechny zásadní momenty knihy do hry dostal. S humorem a nadsázkou tak procházíme krizi středního věku, do které se každý z nás jednou dostane. Mnohé ze hry je nám tolik blízké.

Herecké obsazení je vždy ukazatelem, jak se hra bude divákům líbit. Režisér Karel Janák, kterého známe především z filmů (např. Snowboarďáci, Rafťáci), vsadil na známé tváře Michaelu Kuklovou (Kristýna), Mirka Šimůnka (Ivoš) a šéfa divadelního souboru Jindru Kriegela (Albert). Jejich výkony doplnily neméně skvělé dámy Ivana Jirešová (Olga) a Veronika Nová (Iveta).

Pokud se budete chtít jít na tuto hru podívat, máte během prázdnin ještě možnost v těchto termínech: 17. 7., 23. 7., 8. 8., 12. 8., 15. 8. Vždy na Letní scéně Galerie Harfa Praha. Za nepříznivého počasí se hraje v divadle Gong, které je jen pár minut od Harfy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám