Hlavní obsah

Na pouť do Stonavy se o víkendu sjely tisíce návštěvníků

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magdy a Magdalény slaví svůj svátek 22. července. Pro nositelky tohoto jména připravuje každoročně obec Stonava slavnostní, po celém kraji vyhlášenou pouť s bohatým doprovodným programem.

Foto: Milan Haluška

Pohled na pouť z Vídeňského kola

Článek

Stonava o sobě letos dala vědět brzy ráno v neděli 24. července, kdy se obcí rozezněly zvony, které všechny věřící svolávaly na slavnostní bohoslužbu v českém i polském jazyce.

Během ranních bohoslužeb pomalu ožívá i centrum obce. V parku PZKO hraje příjemná hudba. Letos se muziky ujala kapela BBB Band, která zahrála spousty hudebních žánrů k dobrému poslechu.

Pro děti byl ale nejdůležitější lunapark U Černého Korzára, který Stonavu baví již několik let. Nejmenším návštěvníkům nabízí létající draky, řetízkové kolotoče, strašidelný hrad nebo zvonkovou dráhu. Mezi návštěvníky byla velmi oblíbená i romantická podvečerní jízda na vídeňském kole s krásným pohledem do širokého okolí obce.

Lidé si pochutnali na grilovaných specialitách, dobrém pivu a na mnoho sladkých pochutinách, které nabízely přistavené stánky, například i se suvenýry.

Poutní slavnosti pokračovaly až do půlnoci. Ukončil je koncert světelných efektů, kterým letošní Svatomagdalenská pouť ve Stonavě skončila. Nezbývá, než se těšít čím a kým nás překvapí pouť příští.

Videoreportáž naleznete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám