Hlavní obsah

Na Polární párty v experimentálním prostoru NoD se představily Studentské akademie

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v Praze se 15. ledna uskutečnila Polární párty Studentských akademií. Cílem večera bylo představit veřejnosti činnost jednotlivých uměleckých akademií a předvést, co se studenti za poslední půl rok v jednotlivých kurzech naučili.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Polární párty probíhala v celém prostoru NoD a jejím programem provázel Adama Halaš, který je nejen uměleckých vedoucím prostoru NoD, ale i vedoucím Divadelní akademie.

V průběhu večera se každá akademie prezentovala vystoupením nebo workshopem určeným pro všechny návštěvníky party. V úvodu představil vedoucí Dj akademie Dj Ghonzales své mladé talenty. Současně probíhal workshop Fotografické akademie v Lightpaintingu s hostem Andrejem Boleslavským z Ciantu. Tu od nového roku vede fotograf Ondřej Klíma, který se na workshopu chopil fotoaparátu a vše zdokumentoval.  

Vrcholem večera byla ukázka z připravovaného představení Divadelní akademie Kabaret naruby, kterou se svými studenty připravil Adama Halaš. Studentské akademie si pozvaly i hosty, celý sál divadla NoD roztančila skupina Crazy dance z nízkoprahového klubu Husita a svým nadšením a autorskými texty zaujali rappeři UGD Rappeři z centra Beztíže.  

Polární párty navštívila také starostka Prahy 6 Ing. Marie Kousalíková, která podpořila vznik projektu před třemi lety, a také ředitel Domu dětí a mládeže Ulita Josef Chmel, který se Studentskými akademiemi začíná spolupracovat.  

Na párty byla představena i celá řada novinek, které se v akademiích od nového roku udály. Tou zřejmě největší je vznik 7. akademie v pořadí - Radia Akademie, jejíž velkou ambicí je zaujmout mladou generaci. V rámci pravidelných setkání se studenti naučí jak natáčet reportáž, jak řídit rádio, sestavit playlist atd. Součástí budou i živé vstupy a studentské pořady.  

Co je projekt Studentské akademie?

Studentské Akademie jsou volnočasové aktivity pro studenty základních a středních škol zdarma. Pod heslem Dělej, co tě baví od roku 2010 nabízejí pražským studentům umělecké workshopy, které vedou výrazné osobnosti kulturní scény.

Workshopy vznikly v rámci preventivniho programu Můžu ti pomoct? neziskové organizace Dialog Jessenius o. p. s. pod záštitou Pražského Magistrátu. “Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jenž je k ničemu nezavazuje, a pomoci mladým lidem nalézt sama sebe,” uvedla Jiřina Faloutová, tvůrce myšlenky a realizátorka projektu.

Workshopy ve školním roce 2012/2013  

Hudební akademie – pod vedením Slávka Jandy z Abraxas (Music City), Divadelní akademie – pod vedením uměleckého šéfa NoD a vedoucího katedry pantomimy HAMU Adama Halaše (experimentální prostor NoD), Design akademie – pod vedením kurátorky Zuzany Jakalové (Meetfactory), DJská akademie – pod vedením DJ Ghonzálese (Klub ROXY), Fotografická akademie – pod vedením Ondřeje Klímy (Dům dětí a mládeže Ulita), Filmová akademie – pod vedením Terezy Reichové (FAMU), Rádio akademie (Dům dětí a mládeže Ulita).

Reklama

Výběr článků

Načítám