Hlavní obsah

Na podvečerních prohlídkách mníšeckého zámku povýší anděl děti na šlechtice

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. října pořádá zámek Mníšek pod Brdy kostýmované podvečerní prohlídky pro rodiny s dětmi. Potkají třeba bílou paní nebo anděla v kapli. Během dne jsou otevřeny klasické okruhy i dětské programy.

Po chodbě v prvním patře chodívá bílá paní.

Článek

V sobotu od 16:30 se mníšeckým zámkem bude procházet bílá paní. Nejraději chodí za prosklenou chodbou prvního patra se svíčkou v ruce. Pokud budou návštěvníci potichu, aby ji nevylekali, určitě dětem zamává.

Na Podvečerní prohlídce ale rodiny s dětmi potkají především anděla, který se zjevuje v barokní kapličce svatého Serváce. Připomíná památku stavitele zámku, kterým byl rytíř Servác Engel. Ten si ale své rytířské ostruhy musel zasloužit účastí v boji při ochraně Prahy za třicetileté války.

To děti určitě nemusí. Stačí, když pozorně vyslechnou poselství, které jim anděl zvěstuje. Pak před něj pokleknou a budou pasovány do šlechtického stavu. Stanou se z nich princezny a rytíři z Mníšku.

A kdo bude děti provázet zámkem? Místní princezna se svou vzácnou návštěvou. Přijede totiž ledová královna Elsa. Společně dětem ukáží, kde se konají slavnostní hostiny, v jakém sále se tančí a kam chodí na kafíčko.

Kdo nemůže přijít odpoledne, tak i přes den se konají prohlídky. Otevřen je okruh se slavnostními salóny i okruh se soukromým apartmá. Rodiny s dětmi mohou na prohlídku s Olafem, do Kouzelného sklepení nebo tvořit do výtvarné dílny.

Reklama

Výběr článků

Načítám