Hlavní obsah

Na Petříně si jarního počasí užili milenci, procesí i restauratéři

Novinky, Vratislav Konečný

Nádherné jarní počasí vytáhlo o víkendu na pražský Petřín tisíce návštěvníků. Ve stráni se zdá kvete kde co, od třešní, přes forsythie nesprávně nazývané zlatým deštěm, ale zlatě zářící, po pryskyřníky a chudobky. I šeříky a kaštany mají "našlápnuto."

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Ani množství pylu  všude kýchajícím alergikům nezabránilo obdivovat  krásy Prahy, a že je na co se dívat.

Zamilované dvojice to zalomily rovnou na trávník, některým přišly k objímání lepší lavičky. U hvězdárny si děti i dospělí mohli zajezdit, či spíše se nechat koňmi pomalu unášet po asfaltovém okruhu, zájemců bylo plno.

Zahrádky restaurací kolem lanové dráhy, u které byl značný nával, byly plné, personál viditelně spokojený, hosté se také tvářili přívětivě, slunce působilo příznivě na obě skupiny. Mezi množstvím pejskařů projížděly elektrické dvojkolky, občas i obyčejné kolo, před bludištěm i vchodem na rozhlednu byly frontičky, většinou cizinci. 

A protože se Velikonoce blíží, nechyběla ani církevní procesí, jedno šlo křížovou cestou vzhůru k rozhledně s podporou sluhů božích s kytarou, druhé proti nim postupovalo pouze se zpěvem od rozhledny.

Krásně bylo na vrchu Petříně, všude pohoda, klídek, občas do toho nějaký ten tabáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám