Hlavní obsah

Na otázky týkající se zdravotní prevence odpoví nová informativní brožura

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na preventivní prohlídky bychom neměli zapomínat, stejně tak bychom měli mít povědomí o tom, na co vše máme nárok. Víte například, na co máte, v rámci prevence, nárok z veřejného zdravotního pojištění?

Foto: Centrum prevence

ilustrační foto

Článek

Víte, jak má taková preventivní prohlídka u praktického lékaře, gynekologa či stomatologa vypadat? Víte, co je přesným obsahem prohlídky a v jakých intervalech ji můžete absolvovat?  Na všechny tyto, a mnohé další otázky, odpoví informativní brožurka Ministerstva zdravotnictví ČR a Centra prevence o. s. nazvaná Nezapomínejme na preventivní prohlídky aneb Zdraví naproti. 

V týdnu od 7. do 11. října bude ministerstvo zdravotnictví spolu s Centrem prevence o. s. distribuovat informativní brožurku, ve kterém se lidé dovědí o preventivních prohlídkách u praktického lékaře, stomatologa, pediatra či gynekologa. V brožurce budou velmi důležité informace týkající se obsahu a četnosti preventivních prohlídek.

Brožurka bude k dostání v ordinacích praktických lékařů, gynekologů a stomatologů, dále v lékárnách, mimo jiné bude brožurka rozdávána např. na 2. stupni ZŠ v rámci Výuky ke zdraví a na Krajských úřadech. 

Brožurky budou dodány v omezeném množství, proto pokud si je nestačíte v uvedeném termínu vyzvednout, můžete si brožurku poté stáhnout na webu Ministerstva zdravotnictví ČR na www.mzcr.cz v sekci občan/prevence, stejně tak na webu Centra prevence.

Cílem projektu je zvýšit návštěvnost veřejnosti u svých lékařů s cílem absolvovat preventivní prohlídky a především také informovat občany o tom, na co mají ze zákona nárok, co mohou čerpat z veřejného zdravotního pojištění v oblasti prevence.  

Více informací naleznete na www.centrumprevence.cz a www.mzcr.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám